Controale de un milion de lei, printre angajatorii doljeni

0
127

O mie de controale pe domeniile relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă, desfăşurate de la începutul anului, până la 12 martie a.c., în rândurile angajatorilor doljeni, s-au lăsat cu amenzi de peste un milion de lei.

Aproape 500 de agenţi economici de pe raza judeţului Dolj au fost verificaţi de inspectorii de muncă de la începutul anului, pe segmentul Relaţii de Muncă. Dintre aceştia, 55 de angajatori nu le-au putut arăta reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj documentele prin care salaraţiaţii erau încadraţi legal în piaţa muncii, întrucât nu deţineau unele. Pe scurt, salariaţii nu aveau forme legale de angajare. 119 persoane lucrau la negru, 48 fiind femei.

În consecinţă, pentru munca nedeclarată inspectorii au aplicat sancţiunile pecuniare ce s-au impus, valoarea acestora fiind de 760.000 de lei, totalul amenzilor ridicându-se la 856.000 de lei.

Şi pe parte de Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM) ITM Dolj a derulat controale, 500 la număr, în urma lor fiind constatate mai multe deficienţe şi impusă oprirea din funcţiune a unui echipament de lucru. Numărul sancţiunilor contravenţionale a fost de 574, dintre care 49 amenzi în cuantum de 292.500 de lei, şi 525 de avertismente.