Fostul casier de la Primăria Carpen a încasat taxe şi impozite după ce a fost demis

0
511

În comuna Carpen există o gaşcă de indivizi care îşi doresc cu orice preţ să îi dea o lecţie primarului Vasilca Ştefan care consideră ei că nu îşi face treaba. În 2010 cei şase „salvatori” ai localităţii Carpen,printre care şi fostul casier al Primăriei, Dan Obaciu, fostul casier al instituţiei amintite, cu mai multe dosare penale la activ, au adunat chiar 50 de semnături pentru a-l demite pe primar.

Dan Obaciu, fost casier la Primăria Carpen, a plecat din funcţie cu cântec, fiind prins cu fals în acte. Pe lângă dosarul acesta penal mai are unul pentru distrugere, pentru că a intrat cu tractorul peste primar în curte, şi unul pentru furt de lemne. În ultima perioadă, la Poliţie au fost depuse mai multe reclamaţii la adresa fostului casier. Când a plecat din funcţie, acesta a luat cu el acasă şi câteva chitanţiere şi, deşi nu mai era casier, a încasat de la mai mulţi cetăţeni impozite şi taxe eliberându-le chitanţe. Numai că aceştia nu figurează ca plătitori de taxe şi impozite la Primăria Carpen. Un exemplu în acest sens este Valentina Bojan, fiica Licăi Constanţa, care în plângerea depusă la Poliţie spune: “Subsemnata, Bojan Valentina, fiica lui Lica Constanţa din comuna Carpen, sat Cleanov, judeţul Dolj, prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că în data de 19 mai 2009 am achitat la Primăria Carpen impozite şi taxe pe teren în valoare de 100 RON numitului Obaciu Dan cu chitanţa DJ WMA nr. 54152117. În data de 15.03.2011, când am fost la Primăria Carpen să-mi achit diferenţa de impozit, având asupra mea chitanţa, am constatat că chitanţa menţionată nu era în Registrul de ROL, primind explicaţia că numitul Obaciu Dan în aceea perioadă nu mai era casierul Primăriei, în schimb mi-a încasat banii fără să îi depună. (…) Din cele auzite la Primăria Carpen am înţeles că sunt mai mulţi cetăţeni în aceeaşi situaţie”.

“A vrut să dea cu maşina peste mine”

Din fericire pentru ea, Valentina Bojan, în afară de faptul că şi-a luat ţeapă de 100 RON, nu a păţit altceva. Nu acelaşi noroc l-a avut şi Iulian Bunea, un alt păgubit al lui Dan Obaciu. Iulian Bunea a plătit la data de 27.05.2009, cu chitanţa nr. 5415227, suma de 200 RON, contravaloare taxe şi impozite pe clădiri şi teren, aceluiaşi personaj Dan Obaciu. Evident că banii nu au fost depuşi la casieria Primăriei Carpen, iar Iulian Bunea a depus şi el o reclamaţie la Poliţie. La data de 15 martie a.c., Iulian Bunea a avut parte de un eveniment mai mult decât neplăcut. Din câte declară acesta, se pare că Dan Obaciu a vrut să dea cu maşina peste el.

“Sunt conflicte mai vechi cu acest Dan Obaciu, care a intrat cu tractorul în curte peste primarul Ştefan Vasilca. El este neam de gradul doi cu mine şi i-am atras atenţia că nu e bine ce a făcut cu încasarea banilor pe taxe şi impozite. Mi-a încasat banii şi nu m-a scăzut din registru. Acum se dă bolnav şi s-a dus la medicul legist. O să mă duc şi eu. A vrut să dea cu maşina peste mine. M-a atins peste picior şi am sărit peste un şanţ. S-a dat jos din maşină şi m-a lovit cu ceva în cap şi a fugit. Nu a avut curaj să stea să vină Poliţia, pentru că era băut şi conducea maşina. În schimb, declară că l-am bătut eu pe el. O să îi fac plângere”, a declarat Iulian Bunea.

Prieteni cu dosare penale

Dan Obaciu este în aceeaşi gaşcă cu Dincă Gheorghe, care la data de 12 mai a.c., în jurul orei 22.00, nu a oprit autoturismul la semnalul poliţiştilor din localitate. Două echipaje de Poliţie din Seaca de Pădure şi Carpen l-au urmărit pe acesta, aproximativ 10 km, până în satul Călugăreni. Când au reuşit să îl oprească şi-au dat seama că acesta miroase a alcool. Poliţiştii l-au condus la Spitalul nr. 1 Craiova, unde a refuzat testul cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Aceştia i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Dacă astfel de indivizi vor schimba viaţa locuitorilor din comuna Carpen, atunci… Dumnezeu cu mila!