Polițiștii au verificat asigurarea antiefracție a magazinelor din județ

0
386

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj au organizat, în perioada 7 – 15 februarie, o acţiune pentru verificarea modului în care sunt asigurate antiefracţie anumite magazine din judeţul Dolj, care s-au dovedit a fi vulnerabile în faţa hoţilor, acest lucru stabilit în urma efectuării unor analize de risc la efracţie. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 2.600 lei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au anunțat că, în cadrul acţiunii desfășurate în perioada 7 -15 februarie au fost verificate 27 de magazine, toate fiind prevăzute cu sisteme de alarmă la efracţie şi conectate la dispecerate de monitorizare şi intervenţie.

„Toate magazinele verificate, care fac parte din acest lanţ comercial, sunt dotate cu sisteme de alarmă antiefracţie în stare bună de funcţionare, nefiind identificate societăţi comerciale fără sisteme de supraveghere video. O singură unitate a fost identificată ca fiind amplasată în spaţii în care nu s-au adoptat cerinţele minimale de protecţie la efracţie. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor) şi una conform H.G. nr. 301/2012 (pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor), valoarea totală a acestora a fost de 2.600 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia.

Astfel, pe parcursul acestor activități, în urma controlului efectuat la un magazin din comuna Galicea Mare s-a constatat că nu au fost implementate măsurile stabilite prin analiza de risc. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei. Într-un alt caz, în urma acţionării butonului de panică al unei societăţi comerciale din comuna Motăței, agentul de intervenţie al societăţii specializate de pază s-a prezentat la obiectiv fără a avea asupra sa materialele din dotare necesare intervenţiei. Agentul de pază a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.