Mulţescu îşi vrea jucătorii concentraţi, dar nu dominaţi de ură

0
53

Aşa cum s-a întâmplat şi înaintea partidei din toamnă, cu Dinamo, antrenorul Ştiinţei dă impresia că simte emulaţia din jurul derby-ului cu FCSB, dar îşi doreşte ca sentimentele să nu-i năpădească şi pe jucători, pe care-i vrea focusaţi la meci

craiova steauaAntrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, cataloghează derby-ul de mâine, cu FCSB, drept unul dintre cele mai importante jocuri pentru el şi pentru elevii săi şi îşi doreşte foarte mult un succes, deşi recunoate că s-ar mulţumi şi cu o remiză, ţinând cont de valoarea adversarului. „Nici nu trebuie să mai spun cât de important este acest joc, atât pentru noi, ca echipă, fiindcă vrem ne calificăm matematic în play-off, cât şi pentru toată suflarea fotbalistică din Oltenia. E mult prea important meciul cu Steaua pentru a ne mai crampona de eşecul de la Botoşani, nu vreau să mai vorbim de acel meci, disputat în condiţii speciale. Miza este inestimabilă pentru un succes cu Steaua, mi-aş dori să avem la final un gol în plus. Şi egalul e bun, orice punct câştigat cu Steaua e un plus. Pregătim jocul cu responsabilitate, trebuie să avem o prestaţie solidă şi să câştigăm. Este posibil să fie schimbări în primul 11. Trebuie să rămânem echilibraţi, o presiune prea mare ar putea afecta randamentul jucătorilor. Combativitatea va fi la cote maxime şi sper ca şi precizia să fie la fel. Nu vreau să fim dominaţi de ură, fiindcă dacă urâm nu avem timp să construim. Trebuie să fim concentraţi ca şi cum ar fi ultimul joc din cariera noastră. Miza este inestimabilă, orgoliul nu poate fi plătit, nu poate fi cântărit” a spus Mulţescu.

Antrenorul Craiovei nu este preocupat dacă va întâlni Steaua sau FCSB, ci strict de valoarea adversarilor: „Chestia asta cu FCSB nu mă interesează, pe mine mă preocupă jucătorii adversarului, valoarea lor, nu numele echipei. Nu pot să cad pradă unor comentarii de presă, eu văd că Steaua are jucători de valoare, care pot decide jocul şi putea să câştige uşor primele două meciuri după cum s-a prezentat şi ce jucători posedă. Au multe alternative pentru a dezvolta un joc solid”.

Mateiu nu mai e indezirabil

Dacă în tur Alex Mateiu nu a evoluat, după ce Marcel Popescu a declarat că nu i se pare normal să fie folosit împotriva echipei antrenate de soţul agentului său, de această dată Gigi Mulţescu a spus că va conta pe mijlocaşul de 27 de ani: „Mateiu este sub contract cu noi şi mă aştept să dea totul pe teren, eu nu ţin cont decât fotbal, nu de alte probleme. Este matur şi avem încredere în el că va juca pentru culorile Craiovei. Ce mi s-a părut interesant este că a apărut într-un ziar că Steaua îl vrea pe Acka tocmai înaintea meciului direct. Acka este în ultimele 6 luni de contract şi el ar vrea să rămână, dar soţia sa vrea să plece de aici”

Căpitanul Craiovei, Andrei Ivan, a declarat: „Va fi un meci foarte greu, nu trebuie să intrăm cu emoţii să ne ajutăm şi să luăm cele 3 puncte, care sunt foarte importante pentru noi”. Ivan a primit interdicţie de la conducerea clubului să mai facă acele salturi după marcarea unui gol, însă Gigi Mulţescu îşi doreşte să le efectueze în continuare şi să aibă cât mai multe ocazii de a le arăta. Portarul Pedro Mingote a rămas impresionat, în scurtul timp petrecut în Bănie, de pasiunea pentru fotbal a craiovenilor şi se simte deja dator să contribuie la o performanţă: „ Este un meci greu, jucăm cu o echipă foarte bună, ne dorim foarte mult victoria. Suntem motivaţi şi trebuie să dăm sută la sută pentru a câştiga. Craiova are nişte suporteri minunaţi, sper să vină cât mai mulţi să ne sprijine şi după meci să celebrăm victoria împreună. Îmi doresc foarte mult să terminăm campionatul pe podium şi să aducem un trofeu în oraşul acesta care pune atât de multă pasiune pentru fotbal. ”