4 din 4 pentru alb-albaştri în Belek

0
86

CS Universitatea a câştigat şi contra ruşilor de la Enisey, un meci pe care l-a dominat clar

Universitatea Craiova – FK Enisey Krasnoyarsk 2-1

Au marcat: Ferfelea 27 (p.), Curelea 39 /Ciadov 1.

Universitatea: Brac (46 Irimia 70 Latinovic) – Kitanovski (70 Cârjă), Tomic, Ljubinkovic (60 Patriche), Vătăjelu (60 Velcovici) – Pătraşcu – cpt. (60 Vandelannoite) – Valskis (60 Câju), Ferfelea (60 Precup) – Ganea (70 Varga), Curelea (70 Voinea), Sin (60 Şerban). Antrenor: Ovidiu Stângă

Enisey: Borodin (46 Diacenko) – Maruşceak – cpt., Magadiev, Şabaev (46 Maslovski), Golubev (46 Loiotkin) – Raşovski, Ciadov (46 L. Buş), Leşonok (46 Pestriakov), Galiş (46 Goliodkin) – Ivanov (46 Aliev), Leskano (46 Rijov). Antrenor: Alexandr Valentinovic.

Craiova nu s-a mai deplasat mult din resortul de la Kaya Riu pentru ultimul meci amical din Belek. La câţiva kilometri distanţă, într-un alt complex cu terenuri impecabile dintre cele câteva sute ridicate de turci în plin câmp în zona Antalyei, adversara Craiovei a fost Enisei Krasnoyarsk, ocupanta locului 12 în Liga a II-a din Rusia. Cele două echipe se aflau aproximativ în acelaşi stadiu al pregătirii, liga secundă din Rusia urmând să se reia la 10 zile după cea de la noi. În ciuda ploii abundente de pe tot parcursul zilei, terenul nu a avut deloc de suferit, fiind la nivelul celor de golf amplasate peste tot în Belek. Ruşii au început practic de la 1-0, iar Brac îşi poate asuma reuşita adversarilor. Sârbul a degajat imprecis, iar mingea i s-a întors rapid în careu, de unde Ivanov a tras puternic. Pe respingerea lui Brac în dreapta, Ciadov a preluat şi a trimis în colţul lung. N-a fost decât un chibrit aprins în plină furtună, apropo de condiţiile în care s-a jucat meciul, fiindcă alb-albaştrii aveau să controleze meciul până la final, indiferent de scor, de intensitatea ploii sau de schimbări. În faţa unor adversari superiori ca talie, dar Trupa lui Stângă a construit cu răbdare, iar viteza acţiunilor a fost sporită şi de terenul ud. Valskis a dat tonul ocaziilor, stângul său fiind departe de calitatea dreptului. Ferfelea şi Ganea au încercat egalarea din afara careului, iar Sin, de neoprit pe stânga, putea finaliza de câteva ori, dar a preferat centrări imprecise. Chiar dacă îşi crează destule ocazii din faze lucrate, derulate pe trasee interesante, Universitatea avea să marcheze din două faze fixe.

Ferfelea – la al treilea gol, Valskis a scos ambele lovituri

Golul egalizator a fost din penalty. Valskis a intrat în careu şi a ciupit mingea înaintea unui adversar, care i-a lovit astfel piciorul drept, iar Ferfelea a marcat al treilea său gol în acest stagiu. Penalty-ul a fost contestat preţ de câteva minute de antrenorul ruşilor, însă inclusiv site-ul oficial al ruşilor notează că decizia centralului turc a fost corectă. De altfel, arbitrul-gazdă a penalizat permanent intrările la limită ale ruşilor, dar şi riposta lui Vătăjelu, după ce un adversar l-a aruncat câţiva metri cu o alunecare periculoasă. Imediat, argentinianul Lescano a ratat ceea ce avea să fie ultima şi cea mai mare ocazie a ruşilor, din postură unu la unu cu Brac încercând o scăriţă blocată uşor de sârb. Ferfelea şi-a trecut în cont un assist, fiindcă lovitura liberă scoasă de Valskis şi executată de el l-a găsit pregătit pe Curelea, care a marcat cu capul din centrul careului. Partea secundă a fost începută cu ocaziile lui Ganea şi Curelea, care şi-au permis să şi preia în careul advers, dar au fost blocaţi de Diacenko. În a doua repriză, la formaţia din Liga a II-a din Rusia a evoluat şi fostul mijlocaş de la „U” Cluj şi Oţelul Galaţi, Laurenţiu Buş, care s-a remarcat prin câteva acţiuni în bandă, centrările sale nefiind însă speculate de vârfurile echipei din Kransoyarsk. Pentru Craiova, Precup a a avut două şanse importante de a majora avantajul, nouarul finalizând din centrul careului acţiuni derulate frumos în partea stângă, pe traseul Velcovici-Câju-Şerban. Meciul s-a terminat cu victoria alb-albaştrilor, a patra din tot atâtea meciuri în Belek, cu 4-0 cu Dresda II, 1-0 cu Cerno More Varna şi tot 1-0 cu FC Zugdidi. Delegaţia craioveană a revenit sâmbătă seara în ţară, iar marţi se va reuni pentru ultima parte a pregătirii.

Stângă: „Evidenţiez toată echipa, nu doar pe Ferfelea şi Curelea”

La finalul ultimul amical, Ovidiu Stângă s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei.  „Este o victorie de sfârşit de cantonament, o victorie meritată după ce s-a întâmplat pe teren. Am început practic de la 1-0 pentru ei, iar noi ne-am creat foarte multe ocazii şi am reuşit să întoarcem rezultatul. Nu pot fi evidenţiaţi doar Curelea şi Ferfelea, pentru că fotbalul este un joc de echipă, şi până să marcheze ei a trebuit ca alţi jucători să aducă mingea în faţă. Eu sunt mulţumit de rezultate şi de joc, dar perioada următoare trebuie să o gestionăm foarte bine” a spus Stângă. Despre evoluţia jucătorilor noi, antrenorul a avut de spus: „Vandelannoite este un jucător util, care poate să ajute clubul în perioada următoare. Tomic a avut o evoluţie ok, în media echipei, a înţeles exact ce se doreşte aici, după primul meci în care a fost uşor debusolat“. „Nu cred că ni se urcă la cap victoriile, aceste succese din cantonament sunt foarte bune pentru moralul nostru în campionat. Noi abia aşteptăm să înceapă campionatul“ a declarat şi Vătăjelu.