Papură: „Trebuie să arătăm că am avut două zile în plus de refacere faţă de Astra!”

0
309

Universitatea Craiova joacă în etapa a 17-a a Ligii I la Giurgiu, cu Astra, luni, de la ora 20, iar Cornel Papură spune că adversarul are jucători de calitate, dar că elevii săi trebuie să speculeze faptul că au avut două zile în plus de refacere faţă de trupa lui Eugen Neagoe.

„Ne aşteaptă un meci contra unei echipe cu jucători buni, care pot face diferenţa individual, sper să fim concentraţi la punctele lor forte şi sperăm să câştigăm. Încercăm să-i deschidem şi să reuşim să marcăm din ocaziile pe care sper să ni le creăm. Trebuie să luăm măsuri speciale nu numai pentru Budescu, mai au şi jucători buni care pot face diferenţa, au jucători de contră foarte buni, Valentin Gheorghe, Stahl şi alţii. Astra este o echipă de play-off, are jucători foarte buni. M-am mai întâlnit cu „Geană” Neagoe, ne vedem fiecare de echipa lui, ne respectăm, pregătim meciul la fel indiferent de adversar, nu mă preocupă statistica, nu are relevanţă. Trebuie să arătăm şi pe teren că am avut două zile în plus de refacere. Având în vedere distanţa mică între jocuri, preparatorii fizici nu pot implementa un program pe termen lung, se va întâmpla acest lucru până pe 10 februarie, până atunci se va lucra la refacerea jucătorilor pentru următorul meci” a spus Papură, care va fi suspendat şi pentru partida de la Giurgiu.

Aflat sub presiune după ce Universitatea Craiova nu a marcat de şapte reprize şi a avut o evoluţie sub aşteptări în ultima perioadă, iar mai mulţi suporteri şi analişti i-au cerut demisia, Corneliu Papură a reacţionat, spunând că i se scot în evidenţă numai aspectele negative ale activităţii sale. Papură s-a apărat spunând că în meciul cu Sepsi terenul greu a fost aliatul oaspeţilor, iar că în partidele cu Botoşani şi CFR numai deciziile arbitrilor au făcut ca Universitatea să nu puncteze pe tabelă.

„Acum toată lumea spune că nu marcăm. La Cluj a venit golul, a fost valabil, din punctul meu de vedere, dar nu s-a acordat. Când câştigam cu 3-2, toate întrebările vizau faptul că luam goluri,. Acum, când nu primim gol, nu e bine că nu marcăm. La Botoşani am făcut 0-0, echipa adversă nu a tras pe poartă, iar noi am avut penalty şi nu s-a acordat. În meciul cu noi, CFR nu a tras pe spaţiul porţii, noi am avut gol valabil, dar nici aşa nu e bine! Ne dorim mai mult, suntem conştienţi de jocul pe care l-am făcut cu Sepsi, dar, după cum a fost terenul ne-am dorit în primul rând să nu primim gol, fiindcă am întâlnit o echipă bine organizată, agresivă, dar care nu a tras nici ea pe poartă. Când am jucat cu pretendente la titlu şi nu au avut şut pe poartă nu s-a spus nimic, când ni s-a întâmplat nouă un joc mai slab se comentează. Fiecare punct contează, este binevenit. Tot timpul este loc de mai bine, şi dacă baţi cu 5-0, vrei să dai 6-0. Cu Sepsi, terenul a fost greu, lupta a fost de bază, jucătorii noştri sunt tehnici, inventivi, preferă să paseze, iar într-un joc de luptă adversarul a fost mai puternic, ăsta era jocul lor şi a avut avantaj în suprafaţa de joc” a declarat Cornel Papură.