Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi

0
115

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit ieri, pe Ayman Safadi, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, aflat în vizită în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice și au agreat asupra necesității identificării celor mai bune instrumente și mijloace pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora.

Premierul Viorica Dăncilă a reconfirmat importanța pe care Guvernul României o acordă dezvoltării raporturilor de colaborare cu statele arabe, sens în care a punctat interesul pentru un dialog politico-diplomatic constant la nivel înalt.

În ceea ce privește aprofundarea cooperării economice și sectoriale, demnitarul român a reliefat interesul pentru dezvoltarea, pe mai departe, a relațiilor în domenii precum agricultura, turismul, sănătatea, educația și energia, dar și pentru identificarea unor noi domenii de interes comun.

Întrevederea a prilejuit și realizarea unui schimb de opinii cu privire la agenda regională și internațională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea, de către țara noastră, a primei președinții rotative a Consiliului UE reprezintă un moment de o importanță deosebită și o oportunitate pentru România de a-și reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Oficialul român a arătat că, pe durata exercitării acestui mandat, România va acționa pentru coagularea consensului la nivelul Uniunii Europene pe teme importante de politică externă, inclusiv în ceea ce privește Vecinătatea Sudică a Uniunii, context în care a salutat nivelul foarte bun atins de relațiile de cooperare dintre Uniunea Europeană și Regatul Hașemit al Iordaniei.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, cele mai recente evoluții din regiunea Orientului Mijlociu, cu accent asupra conflictului din Siria și a Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.