„The italian job”, la Universitatea

0
446

Nu mai puţin de 7 italieni a ajuns să cuprindă staff-ul lui Devis Mangia, acesta fiind  acuzat de fostul său traducător-secund, Daniel Pârvu, că încearcă să scape de toţi românii, pe care îi consideră inferiori ca rasă

Devis Mangia a renunţat în iarna aceasta la doi români din staff-ul său, antrenorul cu portarii, Cătălin Mulţescu, şi secundul-traducător, Daniel Pârvu. În schimb, grupul de italieni s-a mărit, fiind aduşi un nou antrenor cu portarii, Mario Capece, iar secunzii şi preparatorii sunt „fără număr”: Andrea Tedesco (secund), Marco Ceccomori (secund), Simona Fornari, Francesco Zanasi (preparatori). Excluzând medicul şi masorii, singurul român care a rezistat în staff este preparatorul Cornel Blejan, practic cel mai vechi om din cadrul echipei, el fiind încă din 2013 la Universitatea. De altfel, şi Blejan intrase în colimatorul italienilor în stagiul din vara trecută, dar a „supravieţuit”.

Zinnari, al şaptelea italian

Alessandro Zinnari

Ultimul italian sosit în cadrul clubului din Bănie este Alessandro Zinnari, care va monitoriza activitatea echipei secunde a clubului, grupele de juniori Under-19 şi Under-17, dar şi fotbaliştii împrumutaţi la alte cluburi. Iată cum îl prezintă cei din club pe noul sosit: „Alessandro Zinnari s-a născut în oraşul italian Lecce pe data de 25 februarie 1982 şi a început cariera de fotbalist profesionist chiar în localitatea natală, ca mijlocaş central. Apoi a mai evoluat la echipele Brindisi, Calcio Potenza, Pro Sesto şi Castellettese. Începând cu acest stagiu de pregătire din Turcia, el face parte din stafful tehnic al lui Devis Mangia”. Zinnari a asistat ieri la dezastrul înregistrat de naţionala under 17 a României, spulberată în Antalya de reprezentativa similară a Turciei, scor 6-2. Scopul vizitei lui Zinnari: prezenţa lui Jovan Markovic în echipa României. „Marko”  jucat toate cele 80 de minute, dar nu a marcat. O reeditare a acestui duel va mai avea loc peste două zile. Ciudată cooptarea lui Zinnari, în condiţiile în care erau deja destui secunzi care puteau supreviza activitatea juniorilor, deşi Cornel Papură şi colegii de la centrul de copii şi juniori puteau la fel de bine să-i comunice lui Mangia şi staff-ului său situaţia juniorilor. În acest ritm, următorul pas pentru Mangia şi compania este aducerea unor masori şi magazioneri din Italia.

Pârvu: „Mangia şi ai săi sunt aroganţi, se cred superiori”

Devis Mangia şi Daniel Pârvu

Daniel Pârvu, fostul antrenor secund şi translator al lui Devis Mangia, s-a arătat revoltat de tratamentul pe care l-a suferit din partea antrenorului italian, pe care îl acuză că vrea să aibă în staff numai compatrioţi şi îndepărtează românii, pe care îi tratează cu superioritate. „Doar în primele două luni lucrurile au mers ok, apoi s-au complicat. Italienii au devenit din ce în ce mai aroganţi şi li se pare că ne sunt superiori nouă, românilor. Mi-au făcut o mulţime de şicane pentru a mă determina să plec. Pe perioada vacanţei nu am primit nicio informaţie, iar când stabilisem programul familiei pentru că eu urma să mă prezint la reunire m-a sunat Devis. Mi-a spus că întrerupem colaborarea. Chiar dacă am ofertă din Italia şi pot să revin în locul pe care l-am lăsat în vară, nu-mi pot bate joc de copii. Şi-aşa i-am bulversat total. Am doi copii, fata e în clasa a cincea, iar băiatul la grădiniţă. Până astă-vară ei au fost în România doar în vacanţe. Am semnat un contract pe un an şi am decis să-mi aduc şi familia. Am înscris copiii la şcoală, la Craiova, cu predare în limba română, ceva nou pentru ei. Eu am venit la Craiova ca antrenor secund şi am acceptat să-l ajut pe Devis şi cu traducerea şi interpretarea. Dar după vreo două luni eram privit ca un intrus de oamenii lui Mangia. Nu mai eram lăsat să-mi fac meseria de antrenor secund. Nu eram chemat la şedinţe, se fereau să vorbească cu mine, tăceau când apăream eu, nu primeam programul echipei. De altfel, ei aveau o atitudine urâtă şi faţă de ceilalţi români din staff. Eu sunt de 15 ani în Italia, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat. Realmente sunt stupefiat. Nu vreau să mai am de-a face cu italienii. Rămân suporterul echipei şi sper să-şi îndeplinească obiectivele, Craiova mi-a intrat la suflet şi m-am îndrăgostit de suporteri”, a povestit, pentru digisport, piteşteanul în vârstă de de 43 de ani care a absolvit celebra şcoală de antrenori de la Coverciano şi de 15 ani lucrează în Italia. El a ajuns la Craiova după ce Adrian Iencsi a demisionat. Pârvu şi-a mutat acum copiii la şcoală în Piteşti, acolo unde până la vară va locui în casa părinţilor.