Tânăr de 19 ani ucis în cartierul craiovean Rovine

0
325

Un tânăr de 19 ani a fost ucis cu o lovitură de cuţit, şi un altul, tot de 19 ani, a fost rănit, ajungând la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui scandal petrecut luni dimineaţa, în jurul orei 2.00, în spatele blocului C31 de pe strada „Maramureş”, din cartierul craiovean Rovine. Principalul suspect, potrivit primelor informaţii, este un tânăr de 21 de ani, din Pleniţa, care locuieşte fără forme legale în Craiova şi care a fugit după comiterea faptei, însă a fost prins de oamenii legii. Acesta, băut, ar fi aflat că o fată care îi plăcea este la o petrecere în zonă, aşa că s-a dus acolo hotărât să vadă cu cine este, ajungând să-i agreseze pe cei doi tineri. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj nu au oferit, ieri, mai multe detalii, anunţând că le vor face publice după finalizarea audierilor în cauză. Este a doua faptă comisă cu violenţă în urma căreia un tânăr moare înjunghiat, în Craiova, în decurs de aproximativ o lună.

1La aproximativ o lună după ce un tânăr de 20 de ani a fost înjunghiat mortal în stradă, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, ieri-dimineaţă, o nouă crimă s-a petrecut în Craiova, de această dată în cartierul Rovine. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 2.00, că în cartierul craiovean Rovine, mai exact pe strada „Maramureş”, în spatele blocului C31, a avut loc un scandal între mai mulţi tineri, în urma căruia o persoană a decedat.

Anchetatorii au ajuns la faţa locului, au izolat perimetrul şi au demarat cercetările. Potrivit primelor informaţii, se pare că a fost vorba despre un conflict între un tânăr de 21 de ani, din Pleniţa, Bogdan Dosoftei, care locuieşte fără forme legale în Craiova, şi doi tineri, ambii de 19 ani, din Craiova, aflaţi la o petrecere în zonă, cu o fată de care îi plăcea. Însoţit de alţi prieteni, băut şi înarmat cu un cuţit, Dosoftei a venit pe strada „Maramureş”, s-a apucat la scandal cu cei doi şi la un moment dat a scos cuţitul, cu care l-a lovit pe Adrian Grigorie, de 19 ani, dar şi pe cel de-al doilea tânăr. Grigorie a căzut la pământ, lovitura fiindu-i fatală, iar medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului n-au mai putut decât să constate decesul său şi să-l preia pe tânărul rănit, care a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Craiova, unde a rămas internat.

Imediat după ce a văzut ce a făcut, autorul a fugit, fiind însă prins repede de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Dolj şi dus la audieri. Unul din locatarii blocului C 31 a povestit că a auzit scandalul şi a aflat că un tânăr a murit acolo, însă nu îi cunoştea pe cei implicaţi: „Am auzit că s-au tăiat în spatele blocului, şi unul a murit. Nu cunosc pe nici unul dintre ei. Doi băieţi şi două fete locuiesc în acest bloc, la etajul patru, de puţin timp. Cred că azi noapte s-au certat cu altă gaşcă. S-a auzit gălăgie mare. S-au bătut cu pumnii şi picioarele, iar unul avea cuţitul în mâna dreaptă şi ţipa că vrea să taie pe cineva. Erau mai mult de şase persoane. A trecut un fost vecin prin zonă cu maşina şi el a dat telefon la poliţie şi la salvare“.

Bunica tânărului ucis a povestit, plângând, că Adrian nu a fost la petrecere, ci se dusese să-şi apere prietena, însă a sfârşit înjunghiat: „Băiatul era la serviciu, a ieşit la ora 01.00. Lucrează la un restaurant de pe la Gară. L-a sunat un prieten de-al lui şi i-a spus că prietena lui este în pericol. S-a dus acolo şi a venit o maşină, a coborât cineva şi i-a băgat cuţitul în spate. Era prieten cu băiatul care este acum în spital”, a spus bunica lui Adrian Grigorie. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că a fost deschis un dosar penal în cauză, dar mai multe detalii despre modul cum s-a petrecut tragedia vor fi făcute publice la finalizarea anchetei: „Este vorba despre un dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat, iar procurorul de caz trebuie să stabilească circumstanţele în care s-a petrecut evenimentul, apoi vor fi dispuse măsurile legale”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Reamintim că un alt tânăr a fost înjunghiat mortal, în Craiova, la începutul lunii decembrie, doi fraţi fiind arestaţi în acest caz. Mai exact, potrivit procurorilor, „marţi, 6 decembrie a.c., în jurul orei 01.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul”. Fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu sunt acum după gratii.