Enryko Constantinescu, trimis în judecată pentru scandalul de la “Las Vegas”

0
185

Enryko Cezar Constantinescu, împreună cu celelalte cinci persoane implicate în scandalul petrecut înainte de Crăciun, în barul “Las Vegas” din centrul Craiovei au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 3 februarie a.c.

Prin rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Surdu, Dragoş Leontinescu, Valentin Ancuţa, Marin Pruiu, Enryko Cezar Constantinescu şi Paul Ciovică, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri şi alte violenţe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Nicolae Uncheşelu, în rechizitoriu s-a reţinut faptul că, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, în timp ce se aflau în incinta localului “Las Vegas”, cei şase au provocat o altercaţie care a creat o stare de disconfort şi temere persoanelor prezente în incinta barului. În timpul conflictului, cei şase l-au lovit pe Dănuţ Arşanu, care, ca să scape din mâinile lor, a fost nevoit să folosească un spray lacrimogen. Cel din urmă a avut nevoie de îngrijiri medicale, s-a prezentat ulterior la Institutul de Medicină Legală Craiova de unde a obţinut un certificat medico-legal, însă cu mai puţin de 20 de zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care agresorii săi sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

Reamintim că poliţiştii craioveni au reuşit să-i identifice pe participanţi, în cursul zilei de vineri, 23 decembrie 2011 fiind prinşi Marian Surdu, Dragoş Leontinescu, şi Valentin Ancuţa, toţi din Craiova. Cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova unde, vineri seară, li s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, astfel că aceştia au petrecut Crăciunul în arestul IPJ Dolj. În acelaşi timp, au fost solicitate mandate de arestare, în lipsă, şi pe numele celorlalţi trei scandalagii, însă instanţa a dispus disjungerea cauzei cu privire la Marin Pruiu, Enryko Cezar Constantinescu şi Paul Ciovică, fiind acordat termen pentru data de 27 decembrie 2011. Atunci judecătorii au admis propunerea procurorilor şi le-au emis celor trei mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Cum au aflat despre mandate, Enryko Constantinescu şi Paul Ciovică s-au prezentat, cu tot cu bagaje, la arestul IPJ Dolj, singurul dispărut şi în acest moment fiind Marin Pruiu.

Vinerea trecută procurorii au înaintat dosarul Judecătoriei Craiova, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 3 februarie a.c.