Ofiţerul DGA Gorj cercetat pentru ucidere din culpă a fost reţinut

0
150

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decis, ieri, să-l reţină pe ofiţerul DGA Gorj, Mirel Păsărelu, cercetat pentru ucidere din culpă, deşi sâmbătă seara, după ce l-au audiat, l-au lăsat să plece acasă. Astăzi acesta urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în cauza constituită pe 14 ianuarie a.c., în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, procurorii au dispus pe 16 ianuarie a.c., reţinerea inculpatului Mirel Păsărelu, pe o durată de 24 ore. Astăzi acesta urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Conform unui comunicat al anchetatorilor, “din primele cercetări şi probele efectuate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 13.01.2012, în jurul orei 22.10, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional 67D, pe raza localităţii Padeş din judeţul Gorj, inculpatul a produs un accident de circulaţia în urma căruia a rezultat decesul numitului P.V., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Victim aaccidentului, Vasile Predescu, de 45 de ani, din comuna Padeş, a fost găsită abandonată pe partea carosabilă, pe sensul de mers Padeş – Baia de Aramă. De vineri noaptea şi până sâmbătă seara, poliţiştii l-au căutat pe şoferul care a produs accidentul şi a fugit de la locul faptei. Sâmbătă după-amiază acesta s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Motru. S-a constatat că este vorba despre Mirel Păsărelu, ofiţer în cadrul Serviciului Judeţean Gorj al DGA, fost şef al acestui serviciu. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde sâmbătă seara, Mirel Păsărelu a fost audiat câteva ore bune. Acesta le-ar fi spus anchetatorilor că nu şi-a dat seama că ar fi lovit pe cineva cu maşina, de aceea n-a oprit, şi că a aflat despre accident abia sâmbătă, de la televizor.