Un cititor, o carte

0
91

 Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” înființează marți, 17 decembrie 2019, în cadrul proiectului „Un cititor, o carte”, primul „colț de bibliotecă”, la Școala Primară din Țârțăl.

Proiectul s-a derulat în perioada aprilie-decembrie 2019 și a avut ca scop colectarea de cărți din bibliografia școlară pentru clasele I-VIII, pentru a asigura elevilor accesul la lectură. Rafturile de bibliotecă vor fi amplasate în cadrul școlilor din mediul rural, acolo unde nu există o bibliotecă publică.

Prima școală care va beneficia de raftul de bibliotecă va fi Școala Primară Țârțăl din județul Dolj, urmând ca pe viitor să colaborăm și cu alte școli interesate de a fi beneficiarii acestui proiect.

Marți, 17 decembrie, la ora 09.30, bibliotecarii de la secția „American Corner” vor merge la Școala din localitateaȚârțăl pentru a duce aproximativ 100 de cărți, dar și rechiziteși jucării, donate de voluntari, elevi de la Școala Gimnazială Crușeț, județul Gorj, Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe”, Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”, Colegiul Național „Elena Cuza”, dar și studenții înscriși în anul I la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din Craiova.

Biblioteca, prin proiectele sale, vine și de această dată în sprijinul comunității, depășind granițele orașului nostru. Ideea înființării unui raft de bibliotecă în școlile din mediul rural este salutară, în special acolo unde distanța mare dintre sate împiedică micii elevi să aibă acces la biblioteca publică locală. În acest fel asigurăm o parte din materialul necesar desfășurării orelor de curs, dar și materiale suplimentare pentru cei mai avizi cititori. Am ales școala primară Țârțăl ca primă beneficiară a acestui proiect datorită colaborării noastre anterioare, dar și pentru că am simțit dorința de a ajuta micuțul colectiv de elevi.Vom continua acest proiect și în anii următori, încercând să atragem cât mai mulți voluntari din rândul profesorilor, elevilor, dar și din rândul studenților. Așteptăm cu interes ca și alte școli și licee craiovene să ni se alăture șisă contribuim împreună la bunăstarea comunității din care facem cu toții parte”, a declarat Mădălina Băileșteanu, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.