Gala TNC 2018, astă-seară

0
386

Teatrul Naţional Craiova (TNC) încheie şi anul 2018 într-o notă festivă, organizând, pentru al treilea an consecutiv, o gală în cadrul căreia dă întâlnire artiştilor, publicului fidel, jurnaliştilor şi tuturor prietenilor şi acordă mai multe premii. Evenimentul se desfășoară astă-seară, de la ora 18.30, în sala mare.  În cadrul Galei vor fi decernate, între altele, Premiul publicului – categoriile Actor, Actriță, Spectacol, Regizor și Premiul Backstage – pentru devotamentul celor din spatele scenei. Pentru decernarea Premiului Publicului, spectatorii au votat cel mai îndrăgit actor, actriță, spectacol și regizor din spectacolele care au avut premiera în stagiunea 2017-2018.

Invitatul special al ediției din acest an este Marius Mihalache, cu „Săftiţa Balkanic Project”, „un concert inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice, un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval, flaut și alte instrumente de suflat clasice din folclorul românesc”, precizează organizatorii. „Vom asculta poveştile Săftiței pe care aceasta le parcurge de-a lungul vieții, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită dar lăsată, prin stările euforice în care își vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele”. Marius Mihalache va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval), Lorin Mihalache (tobe).

Gazda evenimentului este Davian Vlad, realizator emisiuni la Radio România Oltenia Craiova. Gala TNC 2018 este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Cultural National și organizat de Asociația Dimanche Craiova în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

***

În stagiunea 2017-2018 a TNC am văzut 7 spectacole în premieră, am dansat pe ritmurile celor mai frumoși ani la Remember Disco ’84, am aplaudat 12 spectacole de dans contemporan și trupe de teatru independent invitate în cadrul programului „11plus1-independent/contemporan”, ne-am bucurat de atmosferă și spectacole cu suflu proaspăt la Festivalul Tinerilor Regizori „Theater Networking Talents”, iar Festivalul Internațional Shakespeare a adus la Craiova elita teatrului mondial.