Elevii craioveni cer să fie consultați!

0
488

Membrii Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Dolj au depus de curând o petiție adresată Primăriei Municipiului Craiova, prin care solicită înființarea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, care să reunească structurile și organizațiile relevante la nivelul orașului, astfel încât să se asigure participarea directă a tinerilor în procesul decizional, precum și în elaborarea și promovarea politicilor în domeniul tineretului.

Legea Tinerilor menționează obligația autorităților administrației publice centrale și locale, a unităților, instituțiilor și serviciilor publice subordonate de a sprijini activitatea de tineret și de a asigura cadrul adecvat de desfășurare a acesteia, fapt ce nu este posibil dacă nu există un parteneriat echitabil și activ între Primărie, implicit Consiliul Local, și organizațiile care luptă pentru satisfacerea intereselor și nevoilor stringente ale tinerilor.

„Considerăm dialogul ca fiind esențial în orice comunitate și ne exprimăm ferm dorința de a fi ascultați, dat fiind faptul că perspectiva noastră poate face realmente o diferență. Elevii pe care îi reprezentăm sunt adulții de mâine, sunt viitorul societății. Se vorbește întotdeauna despre necesitatea responsabilizării acestora, însă cum se pot ei responsabiliza dacă nu sunt incluși în luarea deciziilor care îi vizează, dacă nu li se asigură posibilitatea de a-și face opinia cunoscută?”, declară Andra-Maria Ion, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Dolj. Aceasta continuă, afirmând: „Consiliile consultative pentru probleme de tineret (CCPT) ar trebui să existe, conform articolului 4 litera e) din Legea nr. 350/2006, pe lângă fiecare autoritate sau instituție publică centrală sau locală care gestionează fonduri destinate tineretului, fapt ce la nivelul orașului Craiova nu se întâmplă. Ele reprezintă garantul consultării administrației locale cu structurile formate din și acționând pentru tineri, CJE Dolj nefiind singura. Avem un cuvânt de spus, însă este nevoie și de cineva care să îl asculte. În special când cei pe care îi reprezentăm sunt atât de numeroși”, s eprecizează într-un comunicat de presă al CJE Dolj

Consiliul Județean al Elevilor Dolj va continua demersurile în sensul înființării CCPT prin participarea la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 17 decembrie.