Tăriceanu: „Mi s-a propus să preiau conducerea PNL”

0
161

tariceanu-si-iohannis-692x360Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedintele ALDE, a declarat că i s-a propus să preia conducerea PNL şi să reunifice mişcarea de dreapta din România. Preşedintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă şi că a început negocierile cu PSD în privinţa programului de guvernare.

Liderul ALDE nu a dorit să spună cine anume i-a făcut această ofertă.

„Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinşi să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitaţie, ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar doar ne vor convinge. Pe mine reunificarea mişcării de dreapta nu mă lase rece. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Cred că PNL are nevoie de clarificare ideologică”, a spus co-preşedintele ALDE.

Preşedintele Senatului a precizat că nu a acceptat această ofertă.

„Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare, dar toţi cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniţi şi îi aşteptăm alături de noi să punem umărul la redresarea României din punct de vedere politic şi economic”, a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai precizat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni.

„Am văzut astăzi ştiri că m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte ştiu preşedintele e la Bruxelles. În această perioadă poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuţie, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât nu am ce să vă spun pentru că poziţia noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a ţinut să precizeze că discuţia cu şeful statului nu a fost instituţională.

„Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Daniel Constantin – n.r.) această discuţie. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta, având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin, nu a fost o discuţie instituţională”, a subliniat Tăriceanu.

ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a obţinut 20 de mandate de deputat şi 9 mandate de senator în urma alegerilor de duminică.