„SRI în 50 de minute”, din nou în judeţul Dolj: Promovarea culturii de securitate şi modalităţi de a accesa o carieră în instituţie

0
211

La jumătatea lunii noiembrie, ofiţerii SRI au reluat sesiunile de prezentare şi informare a activităţii acestei instituţii, „SRI în 50 de minute”, în cele mai bune unităţi de învăţământ liceal din ţară. Săptămâna aceasta, ofiţerii SRI au participat la mai multe întâlniri cu elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”.

sri1Campania de informare va continua în judeţul Dolj, fiind programate în următoarele zilele şi alte întâlniri cu elevii interesaţi de acest domeniu de activitate sau de subiectele legate de cultura de securitate şi de particularităţile organizaţionale ale SRI.

Potrivit Serviciului Român de Informaţii, liceenii vor putea afla detalii despre ceea ce înseamnă să fii ofiţer de informaţii, îşi vor putea contura mult mai bine percepţia asupra realităţii acestei profesii, diferită uneori de imaginea pe care i-o construiesc literatura şi cinematografia, şi vor putea verifica online dacă au calităţile personale cerute de o astfel de meserie. Prezenţa ofiţerilor SRI printre tinerii liceeni are şi menirea de a trece în revistă modalităţile în care tinerii cu rezultate bune la învăţătură, caracter puternic şi valori solide pot deveni ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii. Prezentarea se va încheia cu o sesiune amplă de întrebări şi răspunsuri.

Cum pot tinerii să urmeze o carieră în SRI

 sri„Campania are ca obiectiv promovarea culturii de securitate şi modalităţi de a accesa o carieră în instituţie, cu această ocazie reprezentanţii SRI împărtăşind lucruri fascinante din universul serviciilor de informaţii. Pe parcursul a 50 de minute, o echipă de ofiţeri SRI va prezenta, în sesiuni interactive, activităţile din domeniul securităţii în care instituţia noastră are un rol important, ameninţările cu care ţara noastră, alături de alte state ale lumii, se confruntă, valorile în care credem şi, nu în ultimul rând, cum pot tinerii să urmeze o carieră în SRI”, se precizează în comunicatul SRI.

Programul “SRI în 50 de minute” a demarat în 2013 şi “se adresează în special liceenilor aflaţi în clasele a XI-a şi a XII-a. În egală măsură, la prezentări sunt binevenite şi cadre didactice, precum şi formatorii şi consilierii de carieră care sunt interesaţi de subiectele legate de cultura de securitate şi de particularităţile organizaţionale ale SRI.