Prima zi a concursului pentru funcţiile de conducere în învăţământul preuniversitar din Dolj: zece neprezentaţi, opt respinşi, 28 de admişi

0
350

Ieri ,  a început   proba interviului din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcolile şi grădiniţele din Dolj. Evaluarea are loc la Liceul „Traian Vuia” din Craiova. În prima zi a desfăşurării probei de interviu, examen care va avea finalitatea pe 8 decembrie, au fost înregistraţi  zece neprezentaţi, opt respinşi şi 28 de admişi, conform centralizării Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În Dolj au fost scoase la concurs 191 de funcţii de director şi 66 de funcţii de directzor adjunct în şcoli şi grădiniţe. După proba scrisă au promovat 232 de candidaţi din cei 358 înscrişi. Viitorii directori vor fi stabiliţi după etapa de interviuri, fiind exprimate 689 de opţiuni. Ieri a fost prima zi de interviuri pentru funcţii de conducere din 15 şcoli. Erau programaţi pentru evaluare 48 de candidaţi, dar o parte dintre ei nu s-au mai prezentat.

Cum se depun contestaţiile

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune constestaţii. Procedura a fost afişată ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj „În cadrul acestei etape, candidaţii pot contesta doar punctajul obţinut la proba de interviu, nu şi aspecte care vizează organizarea sau desfăşurarea probei. În situaţia în care contestaţia este insoţită şi de alte documente, acestea nu vor constitui obiectul soluţionării contestaţiei. Trebuie să depună câte o contestaţie distinctă pentru fiecare funcţie, respectiv unitate de învăţământ pentru care doresc să conteste punctajul obţinut la proba de interviu. Nu pot contesta punctajul obţinut de alţi candidaţi”, menţionează comunicatul ISJ Dolj.