Noua Piaţă a Gării a fost inaugurată

0
64

Piaţa Gării, o investiţie de 700.000 de lei, a fost inaugurată, ieri, de autorităţile locale. Lucrarea a fost realizată cu bani de la bugetul SC Pieţe şi Târguri şi a fost ridicată de la zero, pe amplasamentul pe care a funcţionat fostul spaţiu agro-alimentar.

Piaţa Gării a funcţionat mult timp într-o hală improvizată. În ciuda vadului mare pe care îl avea, ceea ce producea şi foarte multă aglomeraţie, mult timp autorităţile nu au întreprins nimic ca să schimbe lucrurile în zona respectivă. „Este prima piaţă din Craiova reabilitată de către SC Pieţe, este efectiv investiţia lor, este meritul lor. Este prima piaţă modernă şi realizată la standardele care sunt cerute la această oră. Ştiţi că am mai făcut şi un alt mod de încercare cu concesiune, dar cred că această variantă pe care o inaugurăm este cea mai bună. Cred că ne va demonstra, în perioada următoare, că este şi eficientă. Producătorii, la care noi ţinem foarte mult şi îi respectăm, au şi ei, cu această ocazie, condiţii normale, condiţii sănătoase în care să şi vândă produsele atât în perioada de vară, cât şi în perioada de iarnă. Probabil că, pe perioada de vară, vor mai trebui făcute ceva investiţii legate de aerisire, de ventilaţie”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Proiectul a avut la bază macheta Pieţei Centrale

Investiţia a plecat de la un proiect mai vechi, care data din 2014 şi care a avut la baza macheta Pieţei Centrale. „Proiectul este mai vechi, din 2014, dar am reușit să îl terminăm în 2018. Este o piaţă foarte frumoasă, care mie îmi place şi pentru că am păstrat această arhitectură a Pieței Centrale din anii 1960-1970. Se desfășoară un comerț civilizat acum şi este bine că o mare mare parte este ocupată de către producători, nu de societăți comerciale”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Se lucrează la documentaţiile pentru Pieţele Brazdă şi Ciupercă

Noua piaţă a fost realizată cu fondurile SC Pieţe şi Târguri, fiind prima realizată de la zero. De altfel, directorul Alin Mărăcine a promis că astfel de investiţii vor fi făcute şi în alte pieţe din cartierele Craiovei. „Este un proiect important, început în 2014, de care ne bucurăm astăzi (n.r. – ieri). Este prima şi cea mai mare investiţie de la înfiinţarea SC Pieţe şi Târguri. Urmează ca, în anii următori, să demarăm astfel de proiecte şi în alte pieţe din municipiul Craiova. În acest moment, s-au atribuit SF-urile pentru piaţa din Brazdă şi cea de la Ciupercă, urmează investiţii importante şi în Târgul de săptămână”. Acesta a precizat că întreaga investiţie, cu tot cu mobilierul aferent atât pentru spaţiul de lactate, cât şi pentru zona de legume-fructe, se duce undeva la 700.000 de lei. „Avem un spaţiu special amenajat pentru produse lactate, un spaţiu pentru flori, urmând ca în perioada următoare să fie şi acestea ocupate, prin procedurile de licitaţie. Legea ne obligă la un procent de 40% – producători, dar noi încercăm să impunem un procent de 60%”, a mai spus directorul Mărăcine.