Performanţa este recompensată de guvernanţi

0
227

Astăzi, la sediul Guvernului, elevii şi profesorii care i-au pregătit vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii. Este vorba despre tinerii din 99 de unităţi de învăţământ preuniversitar, cei care au dus faima României pe toate meridianele, prin premiile obţinute la Olimpiadele şi Concursurile Şcolare Internaţionale.

 Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, are patru campioni: Dan Mircea Mirea (medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Biologie, argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică), Denis Mită  (argint la Olimpiada Balcanică de Informatică),  Alexandra Udriştoiu (bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori), Teodora Maria Şerbana (bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene). Cei patru corifei au fost îndrumaţi de profesori eminenţi – Magdalena Roxana Dincă, Genelia Petrescu,Marinela Dochia, Marius Nicoli. De asemenea, premiantă este şi Izabela Tiberiade, cu menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Creaţie Romani, îndrumată de prof. Mihai Radu şi Valentina Cojocaru.

Sunt şi doi elevi de la şcoli din judeţ, care au fost premiaţi la concursuri internaţionale: Ionuţ Sebastian  (Liceul Agricol „Ştefan Milcu” Calafat) şi Nicoleta Izabela Dincă (Liceul Teoretic Amărăştii de Jos), ocupanţi ai locului al III-lea la Olimpiada Internaţională a Elinismului, având drept îndrumător pe prof. XantilaGiuvanudius. Pentru medalia de aur şi punctajul cel mai mare obţinut, remuneraţia va fi de 12.545 de lei, premiul I va fi recompensat cu 9.720 de lei, al II-lea loc cu 8.330 de lei, treapta a treia a podiumului va fi răsplătită cu 5.950 de lei, iar menţiunea va beneficia de 4.065 de lei. Pentru Balcaniade, Olimpiadele de Lingvistică şi de Elenism, primul loc va fi recompensat cu 4.440 de lei, iar următorii de pe podium vor primi 3.785 de lei, respectiv 2.945 de lei, cel de-al IV-lea loc fiind recompensat cu 2.550 de lei.