Recital de muzică şi poezie susţinut de actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian-Octav Popa

0
23

Deschisă aseară, cu un concert vocal-simfonic extraordinar Giuseppe Verdi – Richard Wagner, cea de-a 40-a ediție a Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală” va continua, până pe data de 8 decembrie, cu cel puțin un eveniment muzical pe zi, găzduit fie de Filarmonica „Oltenia”, fie de alte spații. Unul dintre cele mai așteptate de public este recitalul de muzică și poezie „Eminescu”, susținut mâine, 17 noiembrie, de actorul Ion Caramitru și, la clarinet, de Aurelian-Octav Popa.

„Cei doi artişti dialoghează într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica, prezentând un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Recitalul reprezintă, totodată, un prilej rar de a auzi o limbă română de calitate superioară, exerciţiu atât de necesar în timpurile noastre…”, precizează organizatorii. Evenimentul a fost prezentat cu succes în vara anului 2011 în SUA și Canada, în cadrul unui turneu realizat sub egida ICR New York.

Recitalul va avea loc cu începere de la ora 19.00, în sala Filarmonicii „Oltenia”, instituție la a cărei Agenție găsiți și bilete la vânzare. Costă 20 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii au reducere la 15 lei.