Festivalul de Poezie “Alexandru Macedonski”, la Casa Studenţilor

0
361

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Poezie “Alexandru Macedonski”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova, se desfăşoară în perioada 15-17 noiembrie în foaierul instituţiei și cuprinde, pe lângă concursul propriu-zis, lecturi și dezbateri.

La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 27 de ani și care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor. Juriul, compus din profesori universitari, tineri scriitori si poeţi craioveni, a selectat din cele peste 30 de plicuri primite, laureaţii din acest an, care vor participa la festivitatea de premiere şi la activităţile din cadrul festivalului.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate astfel: Marele Premiu “Alexandru Macedonski” – în valoare de 600 de lei, Premiul I – în valoare de 400 de lei, două Premii II – în valoare de câte 300 de lei, două Premii III – în valoare de câte 200 de lei, precum şi menţiuni constând în cărţi şi reviste. Grupajele laureaţilor şi ale altor participanţi (în funcţie de spaţiu) vor apărea într-un volum colectiv.

Deschiderea festivalului are loc astăzi, ora 10.00, în foaierul CCS Craiova, și va fi urmată de o masă rotundă, lansarea volumului Poezia Viitorului, de Alexandru Macedonski, şi lectură publică. Duminică, de la ora 10.00, se va desfășura festivitatea de premiere, care va fi urmată de lectură publică susţinută de laureaţii concursului, iar la ora 13.00 este anunțată festivitatea de închidere a festivalului.