Amenzi de aproape 30.000 lei pentru nereguli la unităţi de panificaţie

0
347

Poliţiştii doljeni au continuat activităţile de control la unităţile de panificaţie din judeţ derulate în cadrul acţiunii „Vatra”, în urma verificărilor din cursul zilei de joi fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 30.000 lei pentru neregulile constatate. Mai mult, au fost confiscate şi bunuri de peste 2.000 de lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente legale.

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate conform planului naţional de acţiune „VATRA 2013”, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj şi Direcţiei Agricole Dolj au organizat, joi, o nouă acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificaţie”. Astfel, au fost efectuate verificări şi controale la 10 societăţi comerciale, precum şi la 2 mijloace de transport, fiind constatate şi aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în baza prevederilor Legii 12/1990, valoarea amenzilor fiind de 29.000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de 2.320 lei, mai exact 500 kg făină şi 2.600 pâini, pentru care nu existau documentele prevăzute de legislaţia în domeniu.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială din Podari, cu punct de lucru în Craiova, administrată de Ştefan D., s-a constatat faptul că societatea produce şi comercializează pâine, fără a justifica cu documente legale produsele rezultate şi materia primă. „Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990, dispunându-se, totodată, confiscarea sumei de 670 lei, reprezentând contravaloarea a 670 pâini fără documente de provenienţă. De asemenea, pentru nerespectarea condiţiilor legale de funcţionare, Direcţia Agricolă Dolj a dispus suspendarea activităţii punctului de lucru, până la remedierea deficienţelor constatate”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.