Urma scapă turma “leilor”: 2-1 cu Petrolul

0
693

Cu Petrolul, numai rezultatul s-a schimbat faţă de meciurile anterioare ale Universităţii Craiova. Exprimarea a lăsat de dorit din nou, jucătorii fiind penalizaţi pe merit de publicul venit în număr destul de mare faţă de ce îi oferă Ştiinţa în această perioadă. Craiova a dominat steril, fără să-şi creeze ocazii, în timp ce oaspeţii au părut că ştiu mai bine ce vor, la fel ca Argeşul, Voluntari, Hermannstadt, U Cluj şi celelalte echipe de duzină care le-au pus piedică oltenilor în acest sezon. Deşi nu i-au mai avut pe cei mai renumiţi jucători cu care abordaseră sezonul, Tamaş şi Grozav, “lupii galbeni” au deschis scorul şi au mai avut două ocazii bune de a închide jocul. Irobiso a marcat dintr-un careu în care boşorogii din defensiva Ştiinţei adormiseră. Deşi condusă, Craiova n-a reuşit să pună presiune pe adversar. Rădoi s-a hotărât greu de tot să renunţe la sistemul cu trei stoperi, cu care ne torturează constant, dar care nici măcar nu-i connferă siguranţă defensivă.  Golurile şi celelalte două ocazii create au aparţinut celor care au venit de pe bancă. Vătăjelu a prins o torpilă care a frizat vinclul. Roguljic a fost coautor la ambele goluri şi a avut şi şansa sa de a puncta, cu capul. Rivaldinho a scos lovitura liberă din care s-a egalat şi a apărut inspirat între stoperii adverşi, la reuşita din prelungiri, prima în tricoul Ştiinţei. Craiova a câştigat, chinuit, aşa cum au venit toate victoriile din acest campionat, dar n-a oferit per total impresia că a adus ceva pozitiv în joc.  Aceeaşi posesie neutră, din care nu se crează ocazii, aceleaşi gafe ale veteranilor din apărare, unicul stoper cu responsabilitate şi realizări fiind singurul tânăr, Screciu, până şi acelaşi gol primit între minutele 45-60, de care vorbeşte Rădoi, dar pe care nu reuşeşete să-l evite, aceiaşi mijlocaşi titulari lipsiţi de imaginaţie. Printre puţinele lucruri care conferă ceva speranţe: n-au jucat Nistor şi Vînă (din păcate, ne-a fost servit Hanca), au fost folosiţi şi alţi jucători faţă de cei obişnuiţi, şi unii au confirmat, iar Rădoi pare totuşi dispus să mai şi renunţe la această aşezare cu 3 stoperi, cu care a exasperat pe toată lumea, iar Roguljic rămâne acelaşi jucător decisiv când vine de pe bancă.

Universitatea Craiova – Petrolul 2-1

Au marcat: Cîmpanu 76, Rivaldinho 90+2 / Irobiso 58.

Stadion: “Ion Oblemenco”, spectatori: 7.000.

Universitatea Craiova: Arlauskis 6 – Screciu 6, Raul Silva 4, Mitrea 3 – Hanca 3 (Markovic 61) 3, Al. Creţu 3 (Vătăjelu 70) 6, Căpăţînă 4 (Găman 90+2), N. Bancu 7 – Cîmpanu 7, A. Ivan 2 (Rivaldinho 60) 7, Baiaram 3 (Roguljic 70) 7. Antrenor: Mirel Rădoi

Petrolul: Vâlceanu – Felix Mathaus, Meijser, Huja – Pashov, Dumitriu (Cebotaru 85), Seto, Jair (Grozav 85), Velisar (Ticu 75) – Irobiso (Ivanovski 75), M. Bratu (Tucaliuc 65). Antrenor: Nicolae Constantin.

Arbitru: Marcel Bârsan 7.