Programul „Școala după școală”, la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

0
125

La Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” a avut loc, astăzi, deschiderea oficială a programului “Școala după școală” pentru ciclul gimnazial. Activitatea a fost organizată de instituție în parteneriat cu Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Asociația „Nicolae Romanescu”, Organizația Națională „Cercetașii României” – Centrul local Craiova și IMPACT Fundația Noi Orizonturi.

Cu acest prilej, unitatea de învățământ a prezentat oferta pentru programul “Școala după școală” care, din această toamnă, se va desfășura într-un spațiu amenajat special, iar echipa de management a școlii va încerca să creeze o imagine de ansamblu asupra modului în care se va derula programul în anul școlar 2018-2019.

„Sunt înscriși în program 16 elevi din clasele a V-a – a VII-a ale ciclului gimnazial. Ei vor beneficia, după terminarea orelor de curs, de Aprofundare curriculară – efectuarea temelor, învățare remedială; Stil de viață sănătos – nutriție optimă, practicare de activitate fizică și sport, oferire de odihnă, gestionare și eliminare a stresului, gândire pozitivă, moderatie și echilibru; Activități de mișcare și dezvoltare de competențe cheie – jocuri sportive, dansuri, științe aplicate, activități de dezvoltare a competențelor de comunicare în limba română și limbi străine, de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere, sociale şi civice, antreprenoriale, de sensibilizare şi expresie culturală și ale competenţei de a învăţa să înveţi; Dezvoltare personală”, a precizat prof. înv. primar Mihaela Furnică, purtător de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu”.

Aceste activități au rezultat în urma unei analize de nevoi realizate în anul școlar trecut de consiliul de administrație al școlii. „Școala noastră este deschisă către alte activități propuse de părinți, includerea acestora fiind analizată pe parcursul derulării programului de Comisia de organizare și derulare a programului SDS existentă la nivelul unității de învățământ”, a mai spus Mihaela Furnică.