Merkel: După britanici şi alţii ar putea spune: “Nici eu nu vreau atât de mulţi lucrători bulgari şi români”

0
44

333333Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat sâmbătă că în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aceasta din urmă nu va primi din partea blocului comunitar concesii care să-i permită limitarea libertăţii de circulaţie a forţei de muncă, şefa guvernului de la Berlin argumentând că orice concesie de acest fel ar putea încuraja şi alte state din UE să ceară la rândul lor o restrângere a imigraţiei, transmite agenţia Reuters.

‘Dacă încep să fac concesii privind libertatea de mişcare (a forţei de muncă n.red.), atunci şi o altă ţară ar putea veni mâine să spună: ‘Nici eu nu vreau atât de mulţi lucrători bulgari şi români’‘, a menţionat Angela Merkel în discursul susţinut la Congresul tineretului creştin-democrat german (CDU).

‘Ulterior, la fel va veni şi o a treia ţară şi apoi vor veni forţele extreme ale Europei şi toţi vom ajunge să închidem din nou graniţele şi nu vom mai avea nicio libertate, iar aceasta nu va mai fi Europa’, a adăugat ea.

Cancelarul german a reafirmat în continuare că Marea Britanie va avea acces pe piaţa unică europeană numai dacă va accepta cele patru libertăţi ale UE, inclusiv libertatea de circulaţie a forţei de muncă.