Cursuri gratuite de educație digitală și programare vizuală pentru elevi și profesori

0
673

Asociația Techsoup lansează trei cursuri online gratuite pentru învățători, elevi și profesori de la licee cu profil pedagogic, profesori de informatică și TIC din întreaga țară, menite să îi sprijine în explorarea practică a educației digitale și a programării vizuale într-o abordare pedagogică intensivă și colaborativă. 

Portofoliul de cursuri gratuite al Asociației Techsoup este completat din această toamnă cu trei cursuri online pentru educatorii din întreaga țară.

Cursul online Intensiv de educație digitală, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale European Business Services și Google, este o invitație adresată profesorilor de informatică și TIC de a completa expertiza pe care deja o au în domeniul IT cu activități pedagogice practice facilitate de tehnologie.

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru învățători, sprijinit de Google.org, prin Fundația Tides, îi așteaptă pe învățători, elevi și profesori de la licee pedagogice să descopere și să aplice activități facilitate de tehnologie încă de la ciclul primar, unde învățătorul digital poate fi un model real pentru elevii mici în lumea digitală.

Cele două cursuri îi pregătesc pe profesori pentru a utiliza tehnologia la clasă atât într-un context de predare online sau hibridă, cât și pentru școala față în față.

Cursul online Introducere în Scratch, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale European Business Services și Google, își propune să îi inițieze pe profesorii de gimnaziu în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch, program care se regăsește dealtfel în programa școlară.

Înscrierile se fac gratuit, până pe 20 septembrie, pe site-urile dedicate cursurilor online, prin crearea unui cont pe platformele: www.indreptardigital.ro (pentru învățători, elevi și profesori din licee pedagogice) și www.predauviitor.ro (pentru profesori de informatică și TIC). Durata cursurilor este de 12 săptămâni (21 septembrie – 13 decembrie) și se finalizează cu realizarea unui proiect practic, la clasă. Pe durata cursurilor, participanții sunt invitați la webinarii și activități de comunitate care să încurajeze colaborarea și să susțină un ritm intens al învățării. Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi o diplomă de absolvent la final.