ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu

0
102

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei şi să îl demită pe Daniel Chiţoiu.

„Noi, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţi ai organizaţiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali şi locali, lideri ai OFLDE Dolj şi TLDE Dolj, Vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul îmn care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate efoturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toţi aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani. Cum puteţi să mai spuneţi românilor că sunteţi apărătorul drepturilor şi libertăţilor când, în partidul pe care îl conduceţi, dreptul la opinie şi libertate de exprimare sunt sancţionate drastic cu exluderi, radieri şi dizolvări? Când, în sfidarea oricăror norme democratice minimale nu acceptaţi ca aleşii partidului, cei care au un alt punct de vedere, să şi-l apere în instanţele partidului? Cum puteţi să ţineţi în braţe nişte oameni care nu au produs performanţe de când sunt în partid şi să daţi afară pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea faţă de partid şi l-au construit de la zero, ducându-l în Parlament? Suntem în 2019, domnule Tăriceanu, nu în 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectată, avem un Stastit pe care nu aveţi dreptul să vă ştergeţi picioarele. Dorinţa şi interesul personal al liderilor de partide nu trebuie să mai ţină loc de reguli, legi şi statute! Democraţia de laborator nu e democraţie. Nu suntem argaţi pe moşia unui lideri, indiferent de numele săi! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastră, nu o relaţie de tip pălmaşi-boier! V-am primit de atâtea ori cu simpatie şi încredere la Craiova. De ce nu veniţi dumneavoastră să dizolvaţi la faţa locului organizaţia, pentru a vedea reacţia oamenilor? Vă vom primi aşa cum se cuvine!…

De ce nu veniţi dumneavoastră de mână cu noul preşedinte al oraganizaţiei să ni-l impuneţi? Aţi avut măcar curiozitatea, aşa cum făceaţi cândvam să aflaţi cine este persoana care vă este prezentată ca soluţia pentru funcţua de preşedinte al Dolj? Aceasta este democraţia internă într-un partid liberal de secol 21, domnule Tăriceanu? Chiar v-aţi pierdut de tot onoarea şi busola politică? Oare aţi purtat o mască de liberal adevărat, în toţi aceşti ani, şi acum vă vedem adevărata faţă? V-aţi dat mult prea uşot e mâna unro oameni care vă vor murdari iremediabil întreaga carieră politică, dar pe care nu-i vom lăsa să distrugă partidul. Chiar aşa domnule Tăriceanu. Aţi ales la final de carieră tranzacţionismul în loc de liberalism?

Vă cerem, acum în ceasul al 12-lea să opriţi deziciile nestatutare şi antidemocratice privind excluderile, rând pe rând, ale liderilor ALDE care nu vă convin. Vă cerem să anulaţi decizia de dizolvare a organizaţiei judeţene şi să ordonaţi (însă) secretarului general să înceteze difuzarea prin judeţ a unei liste artificiale cu noua conducere a organizaţiei judeţene, listă pe care nu o recunoaştem chiar dacă numele unora dintre noi figurează în ea. Nu suntem pioni pe tabla de şah a domnului Chiţoiu. Vă cerem să retrageţi încrederea politică secretarului general Daniel Chiţoiu, omul care face atît de mult rău ALDE în aceste zile. Vă cerem să faceţi demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, şa acre să participe cu drepturi neştirbite toţi cei pe care aţi anunţat că i-aţi exclus, într-o şedinţă informală….?!”, potrivit documentului remis .