Premii în valoare de peste 5.000 de lei la Festivalul-concurs Naţional de Chitară de la Craiova

0
217

Sub egida Primăriei municipiului Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va organiza, în zilele de 9 și 10 noiembrie, ediția a III-a a Festivalului-concurs Național de Chitară, eveniment care urmează a fi găzduit de sala fostului Club Electroputere (Calea Bucureşti nr. 56). Concursul se adresează deopotrivă copiilor, tinerilor și adulților și se va desfășura pe trei categorii de vârstă, pentru câștigători fiind anunțate premii în valoare de peste 5.000 de lei. Înscrieri se fac până pe data de 15 octombrie a.c., copiii fiind scutiți de taxă de participare.

Festivalul-concurs Național de Chitară de la Craiova este organizat pe trei categorii de vârstă: până la 11 ani – la care concurenții vor prezenta un program la alegere cu durata de maximum 8 minute; 12-17 ani – la care programul va fi de maximum 15 minute; peste 18 ani inclusiv – categorie la care competitorii vor prezenta piese din epoci de creație diferite, cu durata totală de maximum 30 minute.

Pentru înscrierea în concurs sunt necesare completarea unei fișe, copie după actul de identitate al participantului, un CV și o fotografie recentă format 4/3, în format electronic, care vor fi trimise pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu” (Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31) sau pe adresa de mail casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com, până la data de 15 octombrie a.c. Taxa de participare nu se percepe pentru prima categorie de vârstă, este de 20 de lei pentru cea de-a doua și 50 de lei pentru a treia.

Concursul se va desfășura sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 11.00, a doua zi, de la aceeași oră, fiind anunțată Gala Laureaților, însă – spun organizatorii – programul poate suferi modificări în funcție de numărul concurenților. Juriul va fi format din personalități ale vieții muzicale: Mihai Ungureanu – pianist, prim solist şi director artistic al Filarmonicii „Oltenia”, dirijorul Marius Hristescu și prof. Cristian Mihai Mihăescu.

Toți concurenții vor primi diplome de participare, iar câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii a căror valoare totală este de 5.200 de lei. La prima categorie de vârstă (până la de 11 ani) Premiul I este de 150 de lei, Premiul al II-lea – 100 de lei, iar Premiul al III-lea – 50 de lei, la categoria 12-17 ani Premiul I se ridică la 500 de lei, Premiul al II-lea – 400 de lei, Premiul al III-lea – 300 de lei, iar la ultima categorie (peste 18 ani inclusiv) Premiul I valorează 2.000 de lei, Premiul al II-lea – 1.000 de lei, Premiul al III-lea – 700 de lei, sumele fiind impozabile. Informații suplimentare puteți solicita la numerele de telefon 0744/539.424 și 0765/262.566 (Mihai Mihăescu) sau la adresa de email casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com.