Prezenţă de aproape 81%, la prima probă a Bacalaureatului de toamnă, în Dolj

0
913

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 397 de candidați (80,86% din totalul candidaților înscriși): 272 candidați din promoția curentă, respectiv 125 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 16 august, în şapte Centre de examen, fiind înregistrat un număr de 94 candidați care nu s-au prezentat la examen.

Astăzi, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Examenului Naşional de Bacalaureat, sesiune august  – septembrie 2021. “Nu au fost înregistrate evenimente neprevăzute. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 17 august – proba obligatorie a profilului , miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării . Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidațiicompletează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a precizat prof. Alexandru Gîdăr,  inspector şcolar general al învăţământului doljean, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.