Judecat pentru că a vrut să-l mituiască pe şeful de Post din Coţofenii din Dos cu bani şi băutură

0
344

Un doljean în vârstă de 40 de ani, din comuna Coţofenii din Dos, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru dare de mită. Procurorii, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, l-au prins pe bărbat în flagrant, luna trecută, chiar în sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos, încercând să-l mituiască pe şeful de Post cu 100 de euro şi două sticle cu băuturi alcoolice ca să scape de un dosar penal în care era cercetat pentru furt. Poliţistul a fost cel care i-a anunţat pe anchetatori.

mitaProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 11 august a.c., trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Emil Costin Minea, de 40 de ani, din comuna Coţofenii din Dos, pentru dare de mită. Bărbatul a fost prins în flagrant, luna trecută, de echipa formată din ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, încercând să-l mituiască pe agentul principal Robert Craiu, şeful Postului de Poliţie Coţofenii din Dos, cu 100 de euro şi două sticle cu băuturi alcoolice. Mai exact, potrivit anchetatorilor, Emil Costin Minea a fost prins, în noaptea de 15/16.07. 2017, în flagrant, de agentul de poliţie, în timp ce transporta cu un autoturism în care se mai aflau trei persoane, 11 saci de îngrăşămint chimic şi 39 litri de motorină, bunuri sustrase de acesta din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Işalniţa. Poliţiştii au întocmit dosar penal, iar bunurile găsite în autoturism au fost ridicate, în vederea confiscării. Seara, în jurul orei 19.00, Minea s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie şi i-a oferit şefului de Post suma de 100 euro şi două sticle cu băuturi alcoolice pentru ca agentul de poliţie să-şi încălce atribuţiile de serviciu şi să nu continue cercetările în dosarul penal privind infracţiunea de furt constatată, ofertă respinsă de către poliţist. Agentul principal Robert Craiu a refuzat primirea bunurilor, iar făptuitorul a spus că va reveni la Postul de Poliţie în jurul orei 21.00, motiv pentru care lucrătorul de poliţie i-a anunţat pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj. Împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţerii anticorupţie l-au prins pe Emil Costin Minea în timp ce oferea agentului de poliţie bunurile,chiar în sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos. A fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind reţinut pentru dare de mită, pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 17 iulie a.c. a fost arestat preventiv în baza hotărârii Tribunalului Dolj. Minea a formulat contestaţie, iar pe 20 iulie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a admis contestaţia şi l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Agent principal de poliţie Craiu Robert este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2009 şi îşi desfăşoară activitatea, din anul 2016, în funcţia de şef de post la Postul de Poliţie Coţofenii din Dos, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.