Şofer prins pe strada Râului cu 110 km/h

0
86

rutieraAmenzi de peste 75.000 lei, peste 150 dintre ele pentru viteză excesivă, au fost aplicate de poliţiştii craioveni de la Rutieră în urma unor acţiuni desfăşurate în trafic, pe parcursul săptămânii trecute. Oamenii legii au reţinut şi 10 permise de conducere, cea mai mare viteză fiind înregistrată pe strada Râului din municipiu, unde un şofer doljean a rămas fără permis după ce a fost prins circulând cu 110 km/h.

În perioada 08-14.08.2016, efectivele Biroului Rutier Craiova au acţionat, pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză. De asemenea, poliţiştii rutieri împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au acţionat şi pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale din domeniul rutier de către conducătorii de autovehicule înmatriculate în alte state. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 335 sancţiuni, valoarea amenzilor fiind de peste 75.000 lei. Dintre acestea, 158 sancţiuni au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 38 de amenzi au fost aplicate conducătorilor unor autovehicule înmatriculate în alte state. În plus, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere, iar 12 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Între cei rămaşi fără permisul de conducere se află şi Aurelian Ş., de 23 de ani, din comuna Gângiova, Dolj, care a fost depistat conducând un autoturism, pe strada Râului din Craiova, cu viteza de 110 km/h. Tânărul a fost sancţionat cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. În plus, Leonard A., de 29 de ani, din Craiova a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Anglia, pe Calea Bucureşti, fără a avea asupra sa documentele personale şi ale autovehiculului. Acesta a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă, au mai declarat reprezentanţii IPJ Dolj.