Arest prelungit pentru cei doi bulgari prinşi cu aparatură de skimming în Craiova

0
106

cardCei doi „carderi” bulgari, o femeie şi un bărbat, prinşi în Craiova cu aparatură de skimming asupra lor şi suspectaţi că ar fi montat un dispozitiv de copiere a datelor de pe carduri pe un ATM bancar din cartierul craiovean Brazda lui Novac, vor rămâne încă 30 de zile în arestul IPJ Dolj. Hotărârea a rămas definitivă la sfârşitul săptămânii trecute, la Curtea de Apel Craiova.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, vineri, 12 august a.c., contestaţiile formulate de Anton Asenov şi Krasimira Kevreva împotriva hotărârii Tribunalului Dolj prin care s-a admis propunerea procurorilor DIICOT Craiova de prelungire a arestării preventive cu încă 30 de zile. Asta în condiţiile în care cei doi cetăţeni bulgari ceruseră magistraţilor să fie plasaţi sub control judiciar.

Anton Asenov şi Krasimira Kevreva, ambii în vârstă de 30 de ani, suspectaţi de comiterea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, au ajuns în arestul IPJ Dolj pe 15 iulie, în urma unei acţiuni a poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma percheziţiilor corporale, asupra acestora poliţiştii au găsit 13 carduri bancare şi plasticuri prevăzute cu bandă magnetică, 6 cartelele telefonice, un dispozitiv de tip skimming, stick de memorie, dar şi 400 de euro, 400 de leva şi 129 de lei. De asemenea, oamenii legii au descins şi în camera unui hotel din Craiova, unde erau cazaţi cei doi, astfel fiind ridicate în vederea cercetărilor alte 7 dispozitive de tip skimming, 2 laptopuri, precum şi diferite înscrisuri. Cei în cauză sunt suspectaţi că, în cursul zilei de joi, 14 iulie a.c., ar fi montat un dispozitiv de skimming la un ATM bancar, din cartierul craiovean Brazda lui Novac. În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori. În aceeaşi zi, vineri, 15 iulie a.c., cei doi bulgari au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, instanţă care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.