Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26%, în trei luni

0
118

Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26% în trei luni, arată datele oficiale ale Biroului Naţional de Statistică. Citat, ieri, de BBC News Online, acesta susţine că 141.000 de români şi bulgari au fost angajaţi în perioada aprilie-iunie, comparativ cu 112.000 în precedentele trei luni, ceea ce reprezintă o creştere de 26%.

Restricţiile de muncă temporare impuse cetăţenilor celor două ţări vor expira la sfârşitul anului, ceea ce i-a determinat pe activiştii care se ocupă de imigraţie să anticipeze o creştere şi mai mare anul viitor.

Corespondentul politic al BBC Susana Mendonca a afirmat că problema imigranţilor români şi bulgari este una controversată. Guvernul refuză să ofere o estimare a numărului de imigranţi la care se aşteaptă, în timp ce Migration Watch UK, care militează pentru un control mai puternic al imigraţiei, “sugerează că aceştia vor veni în număr mare anul viitor”.

Ministerul britanic de Interne susţine că românii şi bulgarii reprezintă doar 0,3 la sută din numărul persoanelor angajate în Marea Britanie.

O purtătoare de cuvânt a adăugat că în aceeaşi perioadă, numeroase persoane din ţările vestice ale UE au venit să muncească în Marea Britanie.