Aleargă pentru sănătatea ta şi a copiilor din oraşul tău la Crosul Filantropiei!

0
120

Craiovenii sunt aşteptaţi să participe la un cros caritabil organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova. Evenimentul sportiv, care se va desfăşura duminică, 18 august, începând cu ora 9.00, este organizat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă şi Centrul de Voluntariat Voluntaris, în parteneriat cu Primăria Craiova, Consiliul Municipal Local, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Crucea Roşie Dolj, Palatul Copiilor Craiova şi Muzeul Olteniei.

Startul crosului se va da la ora 9.30, pe strada „Al. I. Cuza”, la intersecţia cu Calea Bucureşti (zona McDonald’s), iar linia de sosire va fi în dreptul Pieţei Mihai Viteazu. Pentru a lua parte la competiţie, craiovenii se pot înscrie duminică, de la ora 9.00, în zona de start cros, sau online, pe www.impreuna.arti.ro.

Participarea la cros este deschisă tuturor celor care îşi doresc să contribuie la reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia cu o donaţie de 20 de lei, contravaloarea taxei de înscriere pentru adulţi, respectiv 10 lei, contravaloarea taxei de înscriere pentru copiii sub 14 ani. Primii trei adulţi şi primii trei copii care vor trece de linia de start vor primi cupoane cadou oferite de magazinul Decathlon Craiova. De asemenea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj va oferi 12 trofee finaliştilor. Emil Săndoi şi Nataşa Raab, doi ambasadori de seamă ai campaniei de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului de copii din Craiova, vor premia finaliştii în cadrul unei ceremonii organizate la încheierea crosului, în Piaţa „Mihai Viteazu”.

20.000 de lei strânşi din donaţii şi sponsorizări

În total, de la demararea campaniei „Împreună pentru o comunitate puternică”, la începutul lunii iunie, şi până în prezent s-au strâns aproximativ 20.000 de lei din donaţii şi sponsorizări. La aceasta se adaugă şi o sponsorizare din partea CEZ Distribuţie constând în mobilier nou pentru toate saloanele şi cabinetele din interiorul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia. Craiovenii sunt încurajaţi să participe la această iniţiativă prin înscrierea la Crosul Filantropiei, dar şi cu un sms la numărul scurt 8865 pentru o donaţie în valoare de 2 euro (număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone. Nu se aplică TVA). De asemenea, oricine îşi doreşte să doneze o sumă mai mare o poate face direct în contul dedicat campaniei, deschis la Banca Comercială Română: RO28RNCB0139041651320003.

“Împreună pentru o comunitate puternică” nu este o simplă campanie de strângere de fonduri, ci una de mobilizare comunitară. Asta înseamnă că voluntarii, împreună cu personalul calificat din cadrul companiilor, se vor implica fizic în renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia. Potrivit organizatorilor, pentru ducerea la bun sfârşit a campaniei, trebuie strânsă suma de 1 miliard lei vechi, mai exact fiecare craiovean trebuie să doneze minim 50 de bani.

Regulamentul concursului

Crosul Filantropiei se adresează tuturor persoanelor fizice şi reprezentanţilor persoanelor juridice care îşi doresc să susţină campania de reabilitare a spitalului de copii din Craiova. Competiţia va fi organizată pe două categorii de vârstă: copii (0 – 14 ani), respectiv adulţi (peste 14 ani). Pentru a se putea înscrie în competiţie, participanţii majori trebuie să îşi asume pe proprie răspundere că sunt apţi din punct de vedere fizic pentru a participa la cross.

Pentru a se putea înscrie în competiţie, participanţii minori trebuie să completeze formularul de înscriere împreună cu un părinte sau cu un reprezentant legal care îşi va da acordul, pe propria răspundere, pentru participarea minorului la competiţie. Pentru a participa la competiţie, concurenţii pot să se înscrie online, folosind formularul disponibil pe site-ul http://impreuna.arti.ro/, sau în persoană, folosind formularul disponibil la punctele de înscriere special amenajate în zona de start. Înscrierea la cross se va finaliza prin achitarea unei taxe de înscriere în valoare de 20 de lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii. Câştigătorii vor fi desemnaţi pe cele două categorii de vârstă, în funcţie de locul ocupat la trecerea liniei de sosire.

 

Nataşa Raab, actriţă: “Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. Copiii reinventează lumea pentru tine. Bunătatea este vitează. Vă rog, oamenii ai cetăţii Craiova, implicaţi-vă pentru o comunitate puternică. Implicaţi-vă în această campanie de strângere de fonduri pentru Secţia de Pediatria a Spitalului Filantropia de aici, din Craiova”.

Maria Vintilă, Crucea Roşie Dolj: “Ajută-ne şi tu şi implică-te în campania de strângere de fonduri pentru renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova. Pentru că numai împreună suntem o comunitate puternică”.

Emil Sandoi: “Copiii ne umplu inima de bucurie. Dar au nevoie de dragostea noastră, de implicarea noastră pentru un viitor mai bun. Donează şi tu pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Filantropia Craiova!”.

Mădălina Amon: “Copiii, pentru a creşte frumoşi, pentru a avea un viitor aşa cum şi-l doresc, au nevoie de noi. Ajută-ne să-i ajutăm, implică-te şi tu în campania de renovare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia!”.