Universitatea Craiova – Laci, în turul 2 al Conference League

0
791

Adversara Universităţii Craiova în turul al doilea preliminar al Conference League va fi formaţia albaneză KF Laci, care a eliminat în primul tur echipa muntenegreană FK Podgorica. Albanezii au câştigat în retur cu 3-0, după prelungiri, în primele 90 de minute scorul fiind 1-0, scor cu care Podgorica se impusese în prima manşă. Golurile celor de la Laci au fost marcate de: Ardit Deliu (59), Regi Lushkja (93) şi Fatmir Pregnaj (113). KF Laci a evoluat într-un 4-3-3, în formula: Sherri  – Roganovic, Malota, Ignjatovic (cpt), Velija – Lushksha (117 Ziko), Shehu (111 Pregnaj), Ardit Deliu (116 Arber Deliu) – Zarubica (91 Zulfiji), Guindo, Mazrekaj (97 Qato).

Fanii Ştiinţei n-au acces la cele două manşe

Partida Laci – Podgorica s-a disputat  la Elbasan, o localitate aflată la 43 de km de Tirana şi la aproape 90 de km de Laci, echipa albaneză neavând un stadion propriu omologat pentru meciuri din cupele europene. Laci este un oraş cu 18.000 de locuitori, aproape de Marea Adriatică. Prima manşă va avea loc la Elbasan, săptămâna viitoare, pe 22 iulie, iar fanii olteni nu vor putea face deplasarea, UEFA interzicând accesul suporterilor oaspeţi la partidele din preliminariile competiţilor europene.

Manşa secundă se va disputa pe 29 iulie, pe „Ion Oblemenco”, cu porţile închise, oltenii având de ispăşit încă o etapă de suspendare a terenului propriu, după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, de acum doi ani.

Laci, adversar mai puternic decât Lokomotiv Tbilisi

În ultimii trei ani, Laci a jucat în preliminariile Europa League, trecând de ciprioţii de la Anorthosis Famagusta şi de azerii de la Keşla şi a fost eliminată de norvegienii de la Molde şi în două rânduri de israelienii de la Hapoel Beer Sheva.  Laci este o echipă mai puternică decât Lokomotiv Tbilisi, cea care a eliminat ruşinos Craiova anul trecut.

Laci a terminat pe locul 4 campionatul trecut în prima ligă albaneză, la 5 puncte de campioana Teuta Durres. Fondată în 1965, KF Laci are un lot evaluat la 3,9 milioane de euro, inclusiv câţiva jucători străini: americanul Harmon, nigerianul Obanor, sârbul Ignjatovic. Antrenorul lui Laci este Shpetim Duro (61 de ani), care a pregătit în trecut şi granzii Albaniei. În vara aceasta, Laci s-a întărit cu muntenegreanul Marko Roganovic, cu macedoneanul Bashkim Velija, ambii fiind fundaşi laterali, mijlocaşul albanez Klinti Qato, cu atacantul din Mali, Saliou Guindo şi cu vârful muntenegrean Dejan Zarubica.

La Partizani Tirana jucau Agalliu şi Kola, actualul secund al lui Ouzonidis

Aşadar, Universitatea Craiova merge în Albania, ţară care va găzdui finala primei ediţii a Conference League, la Tirana.

Ultima şi singura dată când Universitatea Craiova a întâlnit o formaţie albaneză în cupele europene a fost în toamna lui 1990, în primul tur al Cupei UEFA. Oltenii, care în acel sezon aveau să câştige titlul intern, sub comanda lui Sorin Cârţu, s-au impus ambele manşe cu Partizani Tirana cu acelaşi scor, 1-0. În tur, în deplasare, a marcat Gigi Ciurea, iar în retur a înscris Nicolae Zamfir.

La duelul din 1990, pentru Partizani Tirana a jucat şi atacantul Roland Agalliu, care s-a remarcat în acea dublă manşă şi avea să fie transferat în acel sezon la Universitatea Craiova.

De asemenea, la albanezi a evoluat atunci şi Bledar Kola, nimeni altul decât actualul secund al lui Marinos Ouzounidis la Universitatea Craiova. După ce a evoluat la Partizani, Kola s-a transferat chiar la echipa din oraşul Elbasan, unde se va disputa returul dintre Laci şi Universitatea Craiova. Fost internaţional albanez, Bledar Kola a făcut carieră în Grecia, unde a evoluat inclusiv pentru Panathinaikos şi AEK Atena.