În Dolj, pentru admiterea la cursuri liceale, patru medii finale maxime (Evaluare Naţională şi notele din ciclul gimnazial)

0
393

Ministerul Educaţiei a publicat  ierarhia pe judeţe, pentru admiterea în clasa a IX-a la liceu. Media pentru admitere la liceu este formată din 80% media de la evaluarea naţională şi 20% media din gimnaziu. În Dolj, sunt patru elevi cu media 10. Din cei 3.328 de elevi care au susţinut examenul naţional, 247 au medii peste 9,50. Conform metodologiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a prezentat, pe site-ul propriu, situaţia existentă în judeţ.

Astfel, conform centralizării, avem patru medii maxime, cei patru elevi, care au obţinut această performanţă deosebită,  fiind  de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”şi de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”. La nivelul judeţului Dolj, sunt 3.328 de elevi care au susţinut evaluarea naţională. Dintre aceştia, 247 de elevi au reuşit să aibă media de admitere peste 9,50. În primele 20 de locuri pe judeţ se află şi elevi de la Şcoala gimnazială „Traian”, Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala gimnazială „Constantin Gheorghiţă” Podari.

Medii multe sub 5,00 , în mediul rural