Peste 200 de locuri rămase neocupate în învăţământul liceal doljean

0
1151

Pe 12 iulie, s-a încheiat prima etapă de repartizare computerizată în liceu a candidaţilor care au susţinut examenul de Evaluare Naţională. După primele rezultate, în Dolj au rămas neocupate peste 200 de locuri, care vor fi distribuite în cea de-a doua sesiune.

Conform opţiunilor pe care elevii le-au completat, împreună cu părinţii, pentru admiterea în învăţământul liceal, după susţinerea Examenului de Evaluare Naţională, în judeţul Dolj au rămas neocupate 216 locuri, cele mai multe – 42 – fiind la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova (26 la specializarea electrician şi 16 la electronică – automatizări) şi 32 la Liceul „Matei Basarab” din Craiova – 32 (cinci la comerş, celelalte la economic). La polul opus se află Liceul Tehnologic „Horia Vintilă Segarcea” (unul singur) şi Liceul Tehologic „Constantin Nicolăescu Plopşor” din Pleniţa (două poziţii neocupate).

Din judeţul nostru, 29 de candidaţi au fost admişi la licee din alte judeţe, iar alţi cinci au fost respinşi. În ceea ce-i priveşte pe cei din alte zone ale ţării, care şi-au manifestat dorinţa să înveţe în Dolj, au fost 161 de admişi şi doi respinşi. Din păcate, pentru că nu au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere, 39 de candidaţi au rămas nerepartizaţi, 24 dintre aceştia având medii peste 5,00, doi dintre ei depăşind 8,00. Etapa a doua de înscriere va începe pe 23 iulie, cu afişarea locurilor rămase libere şi a graficului de susţinere a probelor de aptitudini, acolo unde este cazul. Între 24 – 30 iulie, vor fi primite cererile de repartizare a candidaţilor care nu au participat sau nu au fost înscrişi în prima etapă, finalizarea având loc în 31 iulie – 1 august.