Magistratul Corina Corbu va fi audiată joi de judecătorii din CSM

0
90

Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), judecătoarea Corina Corbu, judecată și achitată într-un dosar de corupție, va fi intervievată joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi a ședinței de joi un singur punct: “numire în funcție de conducere la Înalta Curte de Casație și Justiție – candidatura depusă pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ICCJ”.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcția de șef al Înaltei Curți vor avea, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc. De asemenea, Secţia pentru judecători va verifica şi cunoştinţele specifice funcţiei de preşedinte al ICCJ, după care va înainta propunerea președintelui Klaus Iohannis, pentru semnarea decretului de numire.

Judecătoarea Corina Corbu este singurul candidat pentru acest post. Mandatul Cristinei Tarcea la conducerea instanței supreme va expira în luna septembrie, iar aceasta nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat. (Hotnews)