Taximetriştii, verificaţi de poliţiştii doljeni. Amenzi de 9.000 de lei

0
261

1Poliţiştii Biroului Rutier Craiova împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Dolj au organizat, ieri dimineaţă, în municipiul Craiova, o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării activităţii de transport persoane în regim de taxi.

Acţiunea a început în zona staţiei CFR Craiova, continuând şi pe celelalte artere rutiere din municipiul nostru. Cu această ocazie, oamenii legii au verificat 120 autovehicule, poliţiştii rutieri şi inspectorii RAR constatând, în cadrul activităţilor desfăşurate 60 abateri de natură contravenţională, astfel fiind aplicate amenzi de peste 9.000 lei.

Din totalul amenzilor, 45 de amenzi au fost aplicate conducătorilor de taximetre, iar 2 amenzi au fost aplicate conform Legii taximetriei, Legea 38/2003.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere taximetriştelor pentru neacordare prioritate pietoni si nerespectarea semnalului politistului rutier, iar 5 de certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defecţiuni tehnice, tot în cazul taximetrelor.