Crucea Roşie Dolj participă la Competiţia Naţională de prim ajutor

0
87

Grupul Şcolar CFR din Craiova a fost sâmbătă, 13 iulie, gazda etapei zonale a competiţiei echipelor de prim-ajutor din cadrul detaşamentelor Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România de intervenţie în situaţii de dezastre. Evenimentul a fost organizat de Crucea Roşie Română, filiala Dolj, iar echipele participante au venit din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Olt.

Şi de această dată, echipa de prim-ajutor a Filialei de Cruce Roşie Dolj s-a clasat pe primul loc, urmând să participe, alături de alte şapte echipe la etapa naţională a competiţiei care se va desfăşura în toamnă. “Echipa noastră este formată din Câmpeanu Radu, Burduşel Daiana, Mitroi Bianca, Nedelea Andreea, Triculescu Raul şi Duna Ramona. Ei au fost pregătiţi de dr. Oana Dragomir, cu sprijinul altor formatori de prim-ajutor ai filialei. Avem o bună tradiţie în acest domeniu, ocupând an de an poziţii fruntaşe în clasamentul la nivel de ţară. De două ori am reprezentat România la Convenţia Europeană de prim ajutor: în 2006 la Assissi – Italia şi în 2012 la Dundalk – Irlanda”, a spus Maria Vintilă, directorul Filialei de Cruce Roşie Dolj.

Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim-ajutor premedical din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a SNCRR pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor premedical prin însuşirea cunoştinţelor de bază despre: Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, istoricul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, principiile fundamentale ale Crucii Roşii; deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor premedical şi a celor de prevenire a accidentelor; legislaţiei în vigoare care reglementează intervenţia în cazuri de dezastre; dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă prin respectarea Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie şi alte ONG-uri.

 


Maria Vintilă, directorul Filialei de Cruce Roşie Dolj: “Mai avem un test de trecut în această vară – este vorba de etapa naţională a concursului de educaţie şi prim-ajutor Sanitarii Pricepuţi care se va desfăşura în luna august în judeţul Buzău, în cadrul taberei şcolare Poiana Pinului, la care vom fi reprezentaţi de echipajul Şcolii Gimnaziale Ţuglui, pregătit de prof. Ionuţ Prohasca”.