Amendat cu 20.000 lei după ce a fost prins cu ţigări netimbrate

0
83

Un craiovean de 34 de ani a fost amendat cu 20.000 lei, ieri, după ce a fost prins în Piața Centrală din Craiova, de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, cu 57 pachete de țigări fără timbru fiscal.

Potrivit reprezentanților IJJ Dolj, ieri, în jurul orei 11.30, un echipaj de jandarmi din cadrul unității aflat în misiune în Piaţa Centrală, din Craiova, a observat un tânăr ce avea asupra sa mai multe pachete de ţigări. Jandarmii l-au oprit, l-au legitimat, stabilind că este vorba despre Cristian Giuverdea, de 34 ani, din Craiova, și, luat la întrebări cu privire la țigările pe care le avea, marca Jin Ling, nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă documente legale.

„În urma numărării pachetelor de ţigări a rezultat faptul că avea asupra sa 57 pachete de ţigări, fără timbru fiscal legal. Craioveanul a fost condus la sediul unităţii de jandarmi, unde au fost solicitaţi inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj, urmând ca acesta să fie sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 400 de lei a fost confiscată”, a declarat cpt. Ion Țapu, ofițer de presă al IJJ Dolj.