Cum poţi recupera banii blocaţi în bancomat

1
557

O pană de curent sau pur şi simplu o eroare vă pot împiedica să efectuaţi operaţiunea de retragere de numerar. Din cauza funcţionării defectuoase a aparatului, bancnotele nu mai ajung efectiv în mâna clientului, chiar dacă operaţiunea de debitare a contului s-a realizat. În aceste condiţii, specialiştii portalului www.conso.ro ne învaţă cum să procedăm pentru a ne recupera cardul şi banii.

Dacă eroarea apare la bancomatul care a emis şi cardul, procedura este mai simplă, arată specialiştii portalului www.conso.ro. Odată banca anunţată, sumele pot fi rambursate în contul clientului, iar bancomatul resetat. Dacă eroarea apare atunci când se utilizează bancomatul altei bănci, atunci remedierea situaţiei presupune ca banca emitentă a cardului să ia legătura cu banca proprietară a bancomatului şi să recupereze pentru client sumele blocate în bancomat. Practic, acest proces de comunicare se bazează pe diverse protocoale interbancare.

Ce paşi trebuie urmaţi:

Dacă bancomatul se află în incinta unei bănci, iar problema s-a petrecut în timpul programului de lucru, trebuie anunţaţi imediat angajaţii din unitate, pentru a vedea dacă problema se poate rezolva pe loc.

Dacă bancomatul aparţine aceleiaşi bănci care a emis şi cardul, atunci se depune o contestaţie la bancă pentru a se returna în cont suma reţinute.

În cazul în care bancomatul şi cardul aparţin unor bănci diferite, cel mai indicat este să se ia legătura atât cu banca emitentă a cardului, cât şi cu banca deţinătoare a ATM-ului.

Încercaţi să reţineţi cât mai exact locaţia ATM-ului, ora la care aţi încercat să scoateţi banii şi eroarea care s-a petrecut (s-a blocat ATM-ul, nu s-au retras banii la timp, a apărut un mesaj de eroare pe ecran).

În cazul în care aţi depus contestaţii, dar returnarea banilor întârzie sau întâmpinaţi dificultăţi, puteţi face o sesizare în acest sens către Protecţia Consumatorului.

1 COMENTARIU

  1. Eroare “genetica” daca va referiti la OPC. Cea mai mare porcarie cu infiintarea ANPC, niste mincatori de salarii din bugetul statului. Oameni buni, nu apelati la OPC sau ANPC decit daca ati tras si un ziarist pe linga voi sau un cameraman de tv. Altfel, daca reclamati la ei, nu fac niciun fel de cercetare ci doar se multumesc cu ce le “pune in gura” institutia reclamata. OPC nu face niciun fel de cercetare, nu apeleaza la logica dar nici la documentele care, in mod normal, ar trebui verificate. Are cei mai slabi salariati din citi a avut Romania vreodata. Nu va bazati pe aceasta institutie ca totul ramine ca la inceput.

Comments are closed.