Copii morţi în incendiu la bostănărie

0
258

O tragedie incredibilă s-a petrecut, ieri-dimineaţă, la marginea comunei Daneţi. Doi copii de 5, respectiv 3 ani, din localitate, au murit într-un incendiu izbucnit în adăpostul improvizat în câmp, unde stăteau cu părinţii de pază la cultura de pepeni. Părinţii lor s-au salvat în ultima clipă şi au fost transportaţi la spital, fiind în afara oricărui pericol.

Poliţiştii de la Secţia Rurală Daneţi au fost anunţaţi, duminică dimineaţa, în jurul orei 3.15, prin serviciul de urgenţă 112, de Costică Crîngureanu, în vârstă de 33 de ani, din comuna Daneţi, că în adăpostul improvizat pe care îl avea în câmp, unde stătea de pază la cultura de pepeni, a izbucnit un incendiu. Bărbatul era cu toată familia în adăpost, dormeau, iar la un moment dat, din cauza fumului puternic, Costică s-a trezit. A reuşit să o scoată afară pe soţia sa, Adriana, în vârstă de 21 de ani, însă flăcările au cuprins totul.

Poliţiştii şi pompierii voluntari au ajuns la locul respectiv, incendiul a fost lichidat, însă pentru cei doi copii ai familiei Crîngureanu, Ionuţ, de 5 ani, şi Claudia, de 3 ani şi 5 luni, nimeni nu a mai putut face nimic, cadavrele lor fiind găsite carbonizate în ceea ce mai rămăsese din adăpost. Cei doi soţi au fost transportaţi la spital, unde au primit îngrijirile necesare, iar din primele verificări ale oamenilor legii se pare că focul a pornit de la un felinar lăsat aprins în interiorul adăpostului, care ar fi căzut.

Echipa operativă din cadrul Poliţiei Oraş Bechet şi Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii tragediei, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.