„Dacii” lui Bondrea vs „romanii” lui Totti 0-2

0
332

FC Turnu Severin a dat o replică bună echipei antrenată de Zeman, având câteva ocazii, inclusiv o bară

AS Roma – CS Turnu Severin 2-0

Au marcat: Burdisso 42, Lopez 65.

Riscone de Brunico, stadion: „Campo Sportivo di Riscone”, spectatori: 6.000.

AS Roma: Lobonţ (46 Stekelenburg) – Rosi (55 Lucca), Burdisso, Heinze, Taddei – Pizarro (63 Verre), Florenzi (46 Perrotta), Pjanic (55 Marquinho) – Lamela (46 Lopez), Osvaldo (55 Borriello), Totti (37 Bojan). Antrenor: Zdenek Zeman.

CS Turnu Severin: Şteţca (84 Marinescu) – Mitici (72 Giurgiu), Bălău, Ninu (79 Cosici), Bălace – Pătraşcu (72 Dandea), Neacşa (72 Ologu), Moutinho (46 Buleică), Olah  (79 Stan), Zaharia – Vancea (46 Joel). Antrenor: Marian Bondrea.

Arbitru: Michele Volpato (Merano).

Ultimul amical a fost unul de gală pentru proaspăt divizionara A CS Turnu Severin, care, la finalul cantonamentului din Slovenia, s-a deplasat în Italia, pentru juca sâmbătă după-amiază contra celebrei echipe italiene AS Roma. Partida s-a disputat la Riscone di Brunico, o staţiune din nordul Italiei, la graniţa cu Slovenia, acolo unde Totti şi compania şi-au stabilit cartierul general pentru vara aceasta. Deşi a fost învinsă  fost învinsă cu scorul 2-0, formaţia olteană a dat o replică bună echipei din capitala Italiei, preluată din vara aceasta de cehul Zdenek, după demisia lui Luis Enrique. Printre titulari, la „giallo-rossi” au fost şi goal-keeper-ul naţionalei nostre, Bogdan Lobonţ, megastarul Francesco Totti,  veteranii argentineni din centrul defensivei, Burdisso şi Heinze, brazilianul cu vechi ştate în Serie A – Taddei, chilianul Pizarro, revenit după împrumutul la Manchester City, bosniacul Pjanici, dar şi noua vedetă propusă de Argentina – Lamela. Burdisso a marcat în finalul primei părţi, cu o lovitură de cap care l-a depăşit pe Şteţca. Pe parcursul jocului, echipa lui Bondrea a fost periculoasă în mai multe rânduri: în minutul 18, şut Moutinho pe lângă bară, în minutul 20, Lobonţ scoate şutul lui Vancea, în minutul 51 prin Zaharia, în minutul 56, când Joel a trimis spectaculos din plonjon, iar mingea a lovit bara transversală, şi pe final, când Ologu l-a încercat pe Stekelenburg, însă acesta a respins în corner. Al doilea gol al italienilor a fost opera unui jucător venit în vara aceasta, Nicolas Lopez, uruguayanul de 18 ani încheind superb o fază la care a mai participat şi Bojan. În tribune s-au aflat câteva mii de tifosi ai Romei, care i-au asaltat pentru autografe pe Zeman şi Totti. Ştirea zilei la clubul peninsular este însă că tocmai s-a despărţit de atacantul care a fost în lotul Italiei la Euro 2012, Fabio Borini, cumpărat de Liverpool. Înainte de startul jocului, s-a intonat imnul Romei, cântat de public, jucători, dar şi de Zeman, care a apăsat pe versurile „unico grande amore”, deşi în cariera sa a antrenat şi rivala Romei, Lazio. La final, jucătorii Romei au refuzat să facă schimb de tricouri cu severinenii, doar căpitanul Bălace obţinând un „suvenir”, din partea lui Burdisso.

Zeman: „Am observat lucruri bune în joc, deşi suntem la început”

La final, Zeman a declarat pentru site-ul oficial al Romei: „Nu suntem pregătiţi pentru jocurile oficiale, dar este normal acest lucru, nu am atins încă nici jumătatea pregătirii. În unele momente am practicat un fotbal bun, am observat lucruri pozitive în prima repriză, dar nimic ieşit din comun. Nu putem trage concluzii după acest amical. L-am înlocuit pe Totti devreme deoarece încă nu a intrat în ritm şi mi-a spus că nu poate să facă schimb de poziţie cu Osvaldo în ofensivă. Nu ştiu dacă am reuşit să-mi impun stilul, jucătorii sunt încă puţin confuzi, mai ales că anul trecut echipa a avut o altă manieră, un alt tip de joc”. Celebrul antrenor ajuns la 65 de ani a mai antrenat Roma la sfârşitul anilor 90, el fiind cel care l-a promovat în prima echipă pe căpitanul şi legenda echipei capitoline, Francesco Totti. Ultima performanţă a cehului o reprezintă promovarea în Serie A cu Pescara, la finalul stagiunii precedente. Pentru FC Turnu Severin amicalul de gală cu AS Roma a fost şi ultimul înaintea debutul în Liga I, care se va produce vineri, contra lui Dinamo, pe stadionul „Municipal” din Severin.