Euro 2024: Come-back al Olandei în faţa Poloniei

0
329

Ca şi Italia, naţionala Olandei a revenit de la 0-1 şi a câştigat cu 2-1 meciul cu Polonia, de la Hamburg, primul din grupa D de la Euro 2024. Turneul din Germania îşi păstrează linia spectaculoasă, marcându-se cel puţin 3 goluri în toate cele 5 meciuri disputate până acum.

Atacantul care i-a luat locul lui Lewandowski în primul 11 al leşilor, Buksa, a deschis scorul în minutul 16, după o fază fixă. Marcatorii de turnee finale ai batavilor, Gakpo şi Weghorst, au fost la fel de prolifici precum la Mondialul din Qatar, întorcând rezultatul pentru campioana europeană din 1988. Jucătorul lui Liverpool a egalat în minutul 29, iar “Bobo” Weghorst, “amicul” lui Messi, a punctat decisiv (83), la 2 minute după ce a fost trimis pe teren de Ronald Koeman, care s-a hotărât greu să scoată de pe teren “felia râncezită” a “Portocalei mecanice”, Memphis Depay.

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (van de Ven 87) – Reijnders, Schouten, Veerman (Wijnaldum 62) – Simons (Malen 62), Depay (Weghorst 81), Gakpo (Frimpong 81). Selecţioner: Ronald Koeman.

Polonia: Szczesny – Bednarek, Salamon (Bereszynski 86), Kiwior – Frankowski, Zielinski (Piotrowski 78), Romanczuk (Slisz 55), Zalewski – Urbanski (Swiderski 55), Buksa, S. Szymanski (Moder 46). Selecţioner: Michal Probierz

Arbitru: Artur Soares Dias.