Vizita prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, la Centrul Cooperativ de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică de la Tallinn

0
191

În marja vizitei oficiale la Tallinn, premierul României, Viorica Dăncilă, a vizitat Centrul Cooperativ de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică (NATO-CCDCOE), la care România va deveni, în curând, națiune-sponsor și la care va participa cu doi experți.

Delegația română a asistat la o prezentare detaliată a activităților Centrului.

În discuțiile organizate cu acest prilej, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat cooperarea foarte bună între Centrul Cooperativ de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică și instituțiile statului român, adăugând că această experiență pozitivă a contribuit la decizia luată de România de a deveni națiune sponsor.

Centrul Cooperativ de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică oferă atât țărilor membre, cât și NATO, expertiză în apărarea cibernetică în domeniile tehnologiei, strategiei, operațiunilor și dreptului. CCDCOE a publicat “Manualul Tallinn” (aflat la a doua ediție), cea mai cuprinzătoare analiză a modului în care dreptul internațional existent se aplică în spațiul virtual.