Se reabilitează bazinul de înot al Colegiului „Carol I”

0
587

Autoritățile locale au început reabilitarea bazinului de înot de la Colegiul Naţional „Carol I”. Lucrările de modernizare se fac cu bani de la bugetul local, fiind un proiect separat de reabilitarea în sine a imobilului, monument istoric, care se află încă în proceduri la CNI.

Șantierul este destul de avansat, executându-se până acum aproape jumătate din lucrare. Potrivit primarului, care a postat pe pagina sa de facebook și poze de la fața locului, au fost îndepărtate toate plăcile de gresie și faianță cu care era placat bazinul și care nu mai puteau fi păstrate Într-o stare avansată de degradare a fost și tocăria pe care, de asemenea, autoritățile au decis să o scoată și să o înlocuiască apoi cu tâmplărie modernă. „Așa cum am promis la începutul anului, au început lucrările la bazinul de înot al Colegiului Carol I. Am decopertat toată faianța și gresia aflată în stare avansată de degradare, am înlocuit deja o parte din tocărie. Urmează înstalația de climatizare și montarea de gresie și faianță noi”, a declarat edilul-șef.

Lucrările sunt efectuate cu bani de la buget

Lucrările de amenajare a bazinului de înot din incinta Colegiului „Carol I” au fost promise de autorități încă de la începutul anului, când s-a votat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs. La momentul respectiv, primarul Mihail Genoiu a arătat că, pentru început, suma alocată, de 80 de lei, este mai mică, întrucât este vorba doar de banii necesari pentru întocmirea documentației, dar că, spre jumătatea anului, vor veni și banii pentru finanțarea lucrărilor de execuție, ceea ce s-a întâmplat. „Acest bazin l-am promis copiilor și părinților de la Carol și este un obiectiv pe care vreau să îl realizăm în acest an”, a declarat primarul Genoiu și la dezbaterea pe buget, din luna ianuarie. 

Școala de înot a Craiovei

Bazinul de înot acoperit al liceului a fost multă vreme, până să apară piscinele private, singurul loc unde se putea practica înotul de către craioveni. A fost ridicat în 1978, într-un corp de clădire separat de imobilul central, și mulți ani a fost bazinul unde erau organizate ore de înot pentru elevii liceului, dar şi pentru toți cei care doreau să practice acest sport. Clădirea era prevăzută cu cinci cabine de duş pentru fete, cinci cabine pentru băieţi, o saună și vestiare.

Încă din acest stadiu, de șantier, vestea reabilitării bazinului de înot a fost primită cu bucurie de craioveni, aceștia transmițându-i primarului, pe facebook, că dacă nu se lua, în sfârșit, această inițiativă, bazinul „mai avea puțin și dispărea”.