Furtunile au „măturat” Doljul

0
200

Furtunile cu vânt și ploi puternice, cantități mari de apă căzute în timp scurt, și-au făcut de cap în Dolj atât joi seară, cât și în cursul zilei de ieri. Mai mulți copaci au fost doborâți, străzi și gospodării din Craiova, dar și din alte localități ale județului, au fost inundate, iar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, dar și cei voluntari, au intervenit pentru a șterge efectele vijeliilor. Reprezentanții ISU Dolj au anunțat că Doljul rămâne sub atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, fiind așteptate și cantități de precipitații însemnate, până astăzi, 16 iunie a.c., la ora 21.00, astfel că autoritățile rămân în alertă.

Județul Dolj s-a aflat, până ieri dimineață, sub Cod Galben de furtuni și, din păcate, acestea chiar au făcut ravagii prin multe zone. Și pe parcursul zilei de ieri vijeliile au lovit mai multe localități din județ, Doljul fiind sub atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată până astăzi, 16 iunie a.c., la ora 21.00.

Chiar dacă au fost localități în care nu a plouat deloc, acolo unde au lovit furtunile au rămas în urmă copaci rupți sau doborâți, mașini avariate, străzi și gospodării inundate și culturi distruse. Astfel, încă de joi seară, pompierii au fost nevoiți să intervină în Craiova, pentru îndepărtarea unor copaci doborâți de furtună și pentru a scoate apa din gospodării inundate, dar și din zona de subtraversare cale ferată din Craiova, de pe strada Bariera Vâlcii, unde un autoturism a rămas blocat. Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit, în Craiova, pentru evacuarea apei din locuinţa unei persoane de pe Aleea I Primăverii, pentru degajarea unui copac căzut peste două autoturisme, pe bulevardul Dacia, și a altuia, ce prezenta risc de prăbuşire pe blocul A13, de pe strada General Dr. Ion Cernătescu, un alt copac fiind doborât, tot joi seară, de furtună pe strada Independenţei din Craiova. Alături de pompieri au intervenit și angajații RAADPFL Craiova și cei ai Companiei de Apă. În plus, în județ, pompierii voluntari din Filiaşi și Calafat au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Și pe parcursul zilei de ieri au apărut probleme. O ploaie puternică i-a făcut pe șoferii surprinși în Podari să tragă pe dreapta, întrucât apa scursă de pe versanți a acoperit strada, iar în Filiași au fost inundate mai multe gospodării. În plus, un copac rupt de vânt a blocat drumul, în Ostroveni, serviciul voluntar pentru situațiid e urgență de aici intervenind pentru îndepărtarea acestuia. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele sunt însemnate.