Dragnea, după deciziile fără precedent ale PSD: Guvernul este ocupat de un grup ilegitim

0
208
dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, ieri, că Palatul Victoria este ocupat de un grup ilegitim care încearcă o forţare a rezultatului alegerilor, iar Sorin Grindeanu este o unealtă. El a spus că transformarea prin care a trecut în ultima vreme premierul îl face să nu mai semene cu cel pe care l-a susţinut şi propus să preia Guvernul. El a confirmat că partidul va depune luni moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, susţinând că de două-trei luni mai mulţi miniştri se plâng de lipsa de comunicare din Executiv.

Potrivit lui Dragnea, Palatul Victoria este ocupat de un grup ilegitim care încearcă o forţare a rezultatului alegerilor, acuzând o coordonare profesionistă şi un plan bine pus la punct. „La cum se întâmplă aceste acţiuni nu cred că e un plan făcut pe genunchi. Nu credeam că această evaluare va stârni un asemenea scandal şi vom descoperi, fără să vrem, un plan de care nu ştiam. (…) E o coordonare profesionistă Ce e la Guvern e în afara spaţiului democratic. E o forţare a rezultatului alegerilor şi a bunului simţ. Un grup ilegitim ocupă Palatul Victoria”, a declarat Liviu Dragnea

Întrebat dacă este de părere că în spatele lui Grindeanu se află oameni politici sau reprezentanţi ai serviciilor secrete, liderul PSD a spus doar că ”pe un om politic îl văd dacă e lângă el, dar poate sunt instituţii sau oameni din afara politicii. Noi doar vedem rezultatul, noi nu avem instituţii care să ne dea aceste infomaţii. (…) Astăzi, unii colegi, în special din Transilvania, au spus că dacă în ianuarie discutam mai mult, ei s-ar fi opus pentru că ştiau mai multe lucruri”.

Liviu Dragnea a declarat că Sorin Grindeanu este o unealtă

„Principalul vinovat sunt eu, am ţinut mult la el (n.r.: Sorin Grindeanu) şi eu i-am rugat pe colegii mei să îl accepte. Niciunul nu au bănuit că se ajunge aici şi va ajunge la o asemenea transformare. El nu mai e el. O spun cu regret, Sorin Grindeanu este o unealtă”, a declarat Liviu Dragnea. Liderul PSD a mai afirmat că Sorin Grindeanu părea împins din spate să spună unele lucruri.

Dragnea a catalogat Cabinetul actual ca fiind un Guvern fantomă. „Am auzit mai multe variante de componenţă a unui guvern fantomă. Pentru prima dată guvernul fantomă e la Palatul Victoria şi nu în umbră, cum era până acum”.

„Miniştrii veneau şi se plângeau de două-trei luni că nu reuşesc să aibă o comunicare cu premierul şi că sunt blocaje administrative. Am avut mai multe discuţii cu Sorin Grindeanu că se vor regla aceste lucruri. Au fost mai mulţi miniştri care intenţionau să plece din Guvern. Le-am cerut să nu facă asta”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CExN în care s-a decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Liderul PSD a anunţat că aceasta va fi depusă luni şi votată miercuri.

„Am luat cunoştinţă de declaraţiile de la Cotroceni legată de scrisoarea trimisă de noi şi ALDE, prin care l-am informat de deciziile de ieri. Ca atare, am luat decizia ca luni să se depună o moţiune de cenzură, iar miercuri să fie dezbătută şi votată. Nu ne-am dorit această situaţie. O regret, dar aici am ajuns”, a mai spus Dragnea.

***

Grindeanu, exclus din PSD

Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, preşedinte al organizaţiei judeţene Olt, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX, că Sorin Grindeanu nu s-a comportat ca un membru al partidului, fapt pentru care s-a votat excluderea sa, arătând că nu are nicio emoţie cu privire a trecerea moţiunii de cenzură. Stănescu a arătat că faptul că nu au fost îndeplinite decât 40 la sută din măsurile de guvernare, atitudinea lui Grindeanu din Comitetul Executiv Naţional al PSD şi lucrurile declarate la conferinţa de presă susţinută la sediul Guvernului sunt principalele motive care au dus la excluderea sa.

„În primul rând, motivul principal al excluderii lui Sorin Grindeanu din partid este că, discutând de programul de guvernare, după cum a transmis preşedintele Liviu Dragnea, din măsurile care trebuiau îndeplinite, aţi văzut că au fost îndeplinite doar 40 la sută, unele fiind în curs de implementare. În al doilea rând, a contat atitudinea vizavi de partid şi de colegii din CEx, prin plecarea intempestivă din şedinţă. În urma conferinţei de presă de aseară de la Guvern, Sorin Grindeanu s-a erijat în orice altceva decât într-un membru al PSD. Sunt nişte motive foarte serioase de a fi exclus din PSD, iar colegii au votat în unanimitate această propunere”, a spus Stănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzură.

***

Victor Ponta, şef al Secretariatului General al Guvernului

Victor Ponta va fi numit şef al Secretariatului General al Guvernului de premierul Sorin Grindeanu, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax. “Numirea lui Victor Ponta în funcţia de secretar general al Guvernului va fi oficializată după întrevederea pe care premierul (Sorin Grindeanu – n.r.) o are cu Mihai Busuioc (actualul secretar general al Guvernului”), au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.