Patronul Polystart, Cristian Dobre, rămâne sub control judiciar

0
90

dobrePatronul grupului de firme Polystart şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, Cristian Dobre, rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Craiova a respins, marţi seară, contestaţia formulată de procurorii DNA Craiova împotriva hotărârii din 6 iunie a.c. prin care Tribunalul Dolj a respins arestarea preventivă a bărbatului, plasându-l sub control judiciar. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Reamintim că Dobre a fost reţinut luni, 6 iunie, pentru fraude cu fonduri europene, instigare la dare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul Water Park-ului care se construieşte lângă Parcul Tineretului din municipiu, fiind acuzat de un prejudiciu ce depăşeşte 1,2 milioane euro.

Reamintim că, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, luni, 6 iunie a.c., că l-au reţinut pe Cristian Dobre, asociat majoritar în cadrul Polystart Impex SRL Craiova pentru infracţiunile de participaţie improprie la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene cu consecinţe deosebit de grave, săvârşită în formă continuată (5 acte materiale), instigare la dare de mită, instigare la spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale), în dosarul Water Park. Procurorii au precizat că în perioada 2013-2014, Cristian Dobre ar fi coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului şi că a acţionat atât direct cât şi prin intermediul altor persoane inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcţiei. Mai mult, tot la iniţiativa lui ar fi fost disimulată şi provenienţa unei părţi din suma pretinsă şi primită ca mită de un diriginte de şantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor sale de serviciu, prejudiciul creat fiind de 5.547.055 lei (aproximativ 1.232.678 euro). Propunerea de arestare preventivă a lui Dobrea a fost respinsă de Tribunalul Dolj, iar procurorii DNA Craiova au formulat contestaţie. Marţi, 14 iunie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia procurorilor anticorupţie, astfel că Dobre rămâne sub control judiciar: „Respinge contestaţia. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.06.2016”, se arată în hotărârea instanţei.

În plus, astăzi, la Tribunalul Dolj, se judecă cererea procurorilor DNA Craiova de suspendare a procedurii intrării în insolvenţă a Polystart.